ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεπαγιάζουμε και αύριο, συνοδεία βροχών

Ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία σε πτώση

Βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, θα επηρεάζει σήμερα την περιοχή, ενώ η ψυχρή αέρια μάζα, που το συνοδεύει, θα επηρεάζει την περιοχή και αύριο. Από την Πέμπτη αναμένεται θερμότερη αέρια μάζα.


Έτσι θα προστατεύουν τους μαθητές οι σεκιουριτάδες


Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια αλλά αναμένεται σταδιακή υποχώρησή της, από τα μεσάνυχτα και μετά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.


Άγριο ξύλο με μπράβους σε εστιατόριο στην Κερύνεια - Εμπλέκεται υποψήφιος «βουλευτής»


Αύριο, ο καιρός θα είναι σε κάποιες περιοχές μερικώς συννεφιασμένος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα επικρατεί ολικός παγετός.


Μοναδικό το θέαμα - Οδοιπορικό στα φράγματα που υπερχείλισαν (pics, vids)


Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σε κάποιες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη συννεφιά. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα στα δυτικά και βόρεια παράλια ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε ορισμένες ορεινές περιοχές αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να πλησιάσει τις μέσες κλιματολογικές τιμές, παραμένοντας ωστόσο πιο κάτω από αυτές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X