ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες πέρασαν στον οδηγό που παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Δαμιανό

Ασύλληπτη τραγωδία

Ένα παιδί 13 χρόνων είναι το νέο θύμα τροχαίου δυστυχήματος με ποδηλάτη, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα. Το τελευταίο διάστημα, τα τροχαία δυστυχήματα με ποδηλάτες έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και η Τροχαία προβαίνει σε εκκλήσεις και δίνει συγκεκριμένες οδηγίες.

Σε δηλώσεις του για το χθεσινό δυστύχημα, ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Λευκωσίας Στέλιος Παναγίδης είπε πως χθες γύρω στις 6:30 το απόγευμα, αυτοκίνητο που κινείτο στο δρόμο Πέρα Ορεινής προς προς Αρεδιού, σε κάποιο σημείο και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κτύπησε ποδηλάτη που κινείτο στην ίδια κατεύθυνση και πορεία.

Το αυτοκίνητο, όπως είπε, οδηγούσε άνδρας από τη Ρουμανία και κάτοικος Αγροκηπιάς, και το ποδήλατο ο Δαμιανός Παχύ, 13 ετών, από το χωριό Ανάγυια. Από τη σύγκρουση ο ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.

Ο Ρουμάνος οδηγός συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, και η διερεύνηση βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια, ενώ τα αίτια του θανάτου του 13χρονου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα από τη νενομισμένη νεκροψία.

Ερωτηθείς αν ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα, ο κ. Παναγίδης απάντησε αρνητικά, ενώ σημείωσε πως έγινε και προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης στον οδηγό με μηδενική ένδειξη.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία με αφορμή τα συχνά, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα, τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με ποδηλάτες, ο κ. Παναγίδης είπε πως η πρόληψη τέτοιων τροχαίων εναπόκειται στους ίδιους τους οδηγούς.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Οι ποδηλάτες και οι μοτοποδηλάτες ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες χρηστών του οδικού δικτύου, τους οποίους πρέπει να δίνουμε πολλή σημασία, να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί τα δυστυχήματα με τέτοια οχήματα και πεζούς συνήθως είναι πολύ σοβαρά και αρκετές φορές θανατηφόρα», είπε.

Απαντώντας για το συγκεκριμένο δυστύχημα, ο κ. Παναγίδης είπε πως ο άτυχος Δαμιανός οδηγούσε το ποδήλατο του στην αριστερή πλευρά του δρόμου μαζί με άλλους τρεις ποδηλάτες της ηλικίας του.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες για τους ποδηλάτες αλλά και τους οδηγούς των αυτοκινήτων, είπε πως όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου θα πρέπει να χρησιμοποιούν όσο πιο αριστερά μπορούν τη λωρίδα του δρόμου. Οι ποδηλάτες πρέπει να οδηγούν ο ένας πίσω από τον άλλο και όχι ο ένας πίσω από τον άλλο.

Σε ερώτηση αν αυτό θα πρέπει να γίνεται και όταν υπάρχουν μεγάλες ποδηλατικές ομάδες των 30 ή 40 ατόμων, ο κ. Παναγίδης απάντησε θετικά, λέγοντας πως έτσι πρέπει να κινούνται.

Ο κ. Παναγίδης ρωτήθηκε αν η Τροχαία προτίθεται να προχωρήσει σε μια εκστρατεία πρόληψης των ατυχημάτων με ποδήλατα, είπε πως γίνονται κατά διαστήματα εκστρατείες από την Αστυνομία και ενημερώσεις του κοινού, αλλά εναπόκειται στους χρήστες του δικτύου να εφαρμόζουν τους κανονισμούς.

Ερωτηθείς αν η υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της Αστυνομίας για πιο τακτική αστυνόμευση των δρόμων που χρησιμοποιούνται από ποδηλάτες κυρίως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής, ο κ. Παναγίδης είπε πως οι προσπάθειες τους είναι συνεχείς και καθημερινές, είτε είναι Σαββατοκύριακα και αργίες είτε καθημερινές. «Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και αυτό γίνεται», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση