ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε ΕΠΥ γα βόμβες στη Λεμεσό

Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον του

Η σύλληψη 44χρονου Εθελοντή Πενταετούς Υποχρεώσεως της Εθνικής Φρουράς, για εμπλοκή του σε δυο τουλάχιστον βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό, ίσως οδηγήσει στην εξιχνίαση πολλών άλλων υποθέσεων που απασχολούσαν την αστυνομία, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και παλαιότερα.

Ο 44χρονος ΕΠΥ είχε συλληφθεί τα ξημερώματα δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και οδηγήθηκε το μεσημέρι στο δικαστήριο, σε σχέση με πρόσφατη υπόθεση, κατά την οποίαν τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο οικίας 57χρονης, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημα της.

Με την παρουσία του υπόπτου στο δικαστήριο, απειλήθηκαν επεισόδια από συγγενείς της 57χρονης, μεταξύ αυτών και ο γιος της, που εκτιμάται πως ήταν αυτός ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης. Με την παρέμβαση αστυνομικών το περιστατικό περιορίστηκε σε λεκτικές επιθέσεις από τους συγγενείς, οι οποίοι απομακρύνθηκαν.

Κι ενώ όλοι ανέμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία, νέα στοιχεία που προέκυψαν από πρωινές έρευνες και έδειχναν εμπλοκή του υπόπτου σε παλαιότερη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, οδήγησαν στην επανασύλληψη του. Μεταφέρθηκε πίσω στα κρατητήρια, για να οδηγηθεί αύριο τελικά στο δικαστήριο, όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης του στη βάση της μαρτυρίας που υπάρχει και για τις δυο υποθέσεις.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως ο 44χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρία εναντίον του, ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία των εξετάσεων, να προκύψει μαρτυρία και για άλλα πρόσωπα.

Ερωτηθείς κατά πόσο ενδέχεται να εμπλέκεται σε περισσότερες υποθέσεις, ο κ.Σωτηριάδης είπε πως "οι υποθέσεις απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες δεν είναι μόνο αυτές, αλλά είναι πολύ περισσότερες και σίγουρα στο επίκεντρο της Αστυνομίας θα είναι και οι υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν στα ίδια πολύ σοβαρά αδικήματα".

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο ο ύποπτος ενεργούσε για λογαριασμό άλλων προσώπων έναντι χρηματικής αμοιβής, υποδεικνύοντας πως "ενδεχομένως αυτό να αποτελεί μαρτυρία η οποία θα χρησιμοποιηθεί αύριο στα πλαίσια του αιτήματος προσωποκράτησης".

Ανέφερε ακόμη πως εξακολουθεί να καταζητείται από την Αστυνομία ο 29χρονος Σύρος Ahmmad Alassad, σε σχέση με άλλη υπόθεση που αφορά απόπειρα καταστροφής περιουσίας που διαπράχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό. "Ο Σύρος δεν έχει συλληφθεί, έχει ήδη δοθεί η φωτογραφία του στα ΜΜΕ και ζητούμε από το κοινό να μας βοηθήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του", συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο κ.Σωτηριάδης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας για εξιχνίαση των τελευταίων βομβιστικών επιθέσεων, λέγοντας πως "οι υποθέσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν προβληματίσει την Αστυνομία, γι αυτό παίρνει πρόσθετα μέτρα".

Τα μέτρα αυτά, συνέχισε, αφορούν περιπολίες σε όλη την πόλη της Λεμεσού αλλά και στην ύπαιθρο, με περίπολα τα οποία έχουν ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, από την Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης, με αστυνομικούς σκύλους καθώς και μέλη από άλλες υπηρεσίες της δύναμης.

" Η προσπάθεια αυτή της αστυνομίας θα συνεχιστεί για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στο κοινό", κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X