ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες και πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε περιπτερά

Πωλούσε αφορολόγητο καπνό από τα κατεχόμενα

Εντοπίστηκε σε περίπτερο, ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριου, ποσότητα 7 κιλών και 625 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο, 312 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρα διαφόρων μαρκών και 34 συσκευασίες των 20 τεμαχίων θερμαινόμενα τσιγάρα, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Μελών του Αστυνομικού Σταθμού Λατσιών και Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, αφού παραδέχθηκε ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.745, προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €7.300.

Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα καπνικά προϊόντα, που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης, το πρωί διευθετήθηκε εξώδικα υπόθεση παράλειψης δήλωσης στις Τελωνειακές Αρχές, μίας γυναικείας τσάντας μάρκας GUCCI και ενός ρολογιού χειρός μάρκας HUBLOT, συνολικής αξίας € 18.775, από Ρωσίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου, κατά την άφιξή της στην Κύπρο από την Ελβετία.

Οι δασμοί και οι φόροι που αναλογούν στα εν λόγω εμπορεύματα, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά στα €4.043, έχουν καταβληθεί, ενώ τα αδικήματα που διαπράχθηκαν, διευθετήθηκαν εξώδικα, με την καταβολή επιπρόσθετου χρηματικού ποσού ύψους €2.200.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X