ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά στο «δικαστήριο» το πλήρωμα του αλιευτικού

Σε συντονισμό με ΥΠΕΞ για τους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες

Η Πρεσβεία της Αιγύπτου στη Λευκωσία συντονίζει τις δράσεις της με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το θέμα των πέντε Αιγυπτίων ψαράδων που κρατούνται στα κατεχόμενα, μετά τη σύλληψή τους στα ανοιχτά της Κύπρου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Αύριο, οι πέντε αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Μάι Τάχα Χαλίλ «η αιγυπτιακή Πρεσβεία παρακολουθεί στενά την υπόθεση της κράτησης του αιγυπτιακού πληρώματος από τις τουρκικές αρχές από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για αυτό από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών αργά το βράδυ της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 2018».

«Η Πρεσβεία δεν έχει απευθείας επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ως εκ τούτου όλες οι επαφές γίνονται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου» συμπληρώνει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Πρέσβειρα διευκρινίζει ότι για τον χειρισμό του θέματος, η Πρεσβεία βρίσκεται σε συντονισμό με τις κυπριακές αρχές, οι οποίες το παρακολουθούν μέσω των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Όσον αφορά τη διαδικασία, η Πρέσβειρα αναφέρει ότι μετά την προκαταρκτική εξέταση το περασμένο Σάββατο, οι πέντε κρατούμενοι Αιγύπτιοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον «δικαστηρίου" των κατεχομένων αύριο, Τρίτη.

Η Πρέσβειρα επιβεβαιώνει τέλος στο ΚΥΠΕ ότι τα ονόματα των πέντε ψαράδων είναι Ahmed Farag Taha Elzahed, Sameh Sobheye Ali Moharam, Abdelraouf El Dayed Abdelrahman, Abdou İbrahim Eid İbrahim Elgendy, Amr Mahmoud Abdou Mohamed.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X