ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Χαμός στα κατεχόμενα - Ξύλο και δακρυγόνα από διαδηλωτές και «αστυνομικούς» (pics, vid)

Είχαν σκοπό να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Στο "υπουργείο γεωργίας" με ζουρνάδες και νταούλια επέστρεψαν οι κτηνοτρόφοι αφού προηγουμένως είχαν προσπαθήσει να πλησιάσουν στο τ/κ οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας για να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές, διαμαρτυρόμενοι επειδή η "κυβέρνηση" δεν τους ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι κτηνοτρόφοι, αντιπροσωπεία των οποίων το πρωί είχε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, εκνευρίστηκαν με την ικανοποίηση του αιτήματός τους να μην αυξηθεί η τιμή του κριθαριού για ζωοτροφές και του γάλακτος και φωνάζοντας κάποιοι «θέλουμε τον μισθό μας σε ευρώ, να πάμε στο νότο» και «θέλουμε να πουλήσουμε το γάλα μας σε ευρώ», άρχισαν να πορεύονται κρατώντας τα κουδούνια των ζώων τους, προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Στα φώτα τροχαίας πριν από το οδόφραγμα, ισχυρές δυνάμεις της «αστυνομίας», των «δυνάμεων ασφαλείας» αλλά και «ειδικών δυνάμεων», ανέκοψαν την πορεία. Οι κτηνοτρόφοι θέλοντας να σπάσουν τον κλοιό ήρθαν στα χέρια με τους «αστυνομικούς» που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Χαμπέρ κίπρις, δημοσιογράφος της εφημερίδας και της τηλεόρασης Ντάιλογκ, λόγω των δακρυγόνων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.Ακολούθως οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να πορευθούν προς το «προεδρικό» αλλά και πάλι ανακόπηκαν από «αστυνομικές δυνάμεις» και κατευθύνθηκαν προς τον κυκλικό κόμβο της «βουλής» και της τουρκικής «πρεσβείας». Ισχυρές δυνάμεις «αστυνομίας» και «ειδικών δυνάμεων» τους απέτρεψαν από το να συγκεντρωθούν μπροστά από τα δύο κτίρια και έτσι συνέχισαν την πορεία τους επιστρέφοντας στο «υπουργείο γεωργίας», όπου η πρόσβαση είχε μπλοκαριστεί από «αστυνομικούς».Σημειώθηκαν και πάλι συμπλοκές και σύμφωνα με ορισμένες τ/κ ιστοσελίδες, οι «αστυνομικοί» έκαναν και πάλι χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει ένα άτομο και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Άλλο ένα άτομο, διαδηλωτής, τραυματίστηκε ελαφρά στα επεισόδια.Η ένταση εξακολουθεί να υπάρχει με τους κτηνοτρόφους και τους «αστυνομικούς», κοντά στο «υπουργείο γεωργίας».

Το βίντεο της Haber Kibris αποτυπώνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X