ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στα κατεχόμενα: Ουρές στα βενζινάδικα πριν τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα

«Ο κόσμος επαναστατεί»

Έντονες αντιδράσεις και στον Τύπο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα που φτάνουν μέχρι και την μία τουρκική λίρα, και ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, χθες βράδυ σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές σε βενζινάδικα όπου πήγαινε ο κόσμος να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του, πριν ισχύσουν οι νέες τιμές. Η Χαβαντίς γράφει ότι από σήμερα η βενζίνη 98 οκτανίων από 5,16 ΤΛ πωλείται 6,01 ΤΛ το λίτρο, η βενζίνη 95 οκτανίων από 4,97 ΤΛ στις 5,81 ΤΛ, το γιούροντιζελ από 4.76 ΤΛ στις 5,76 ΤΛ και η κηροζίνη από 4,65 ΤΛ στις 5,59 ΤΛ. Το γιούροντιζελ είχε μία τουρκική λίρα αύξηση και τα υπόλοιπα είδη από 84 μέχρι 94 κουρούς, που είναι υποδιαίρεση της λίρας.

Ο κόσμος επαναστατεί γράφει η Χαβαντίς που καταγράφει δηλώσεις σε δημοσιογράφο της εφημερίδας από οδηγούς σε αναμονή σε βενζινάδικο. Κάποιοι διερωτούνταν που είναι η «κυβέρνηση», που είναι το «κράτος», και άλλοι έλεγαν «μας έβγαλαν την ψυχή» και «φτάνει πια». Η Χαβαντίς σημειώνει ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιήθηκαν και σκληρές εκφράσεις για τις αυξήσεις.

Οι ουρές των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χαβαντίς, ήταν κατά μήκος των δρόμων έξω από τα βενζινάδικα και ειδικά στην περιοχή της Λευκωσίας οι πρατηριούχοι για να αντιμετωπίσουν και να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση σε κάποιες περιπτώσεις μείωναν τον αριθμό των αντλιών ή έβαζαν ανώτατο όριο στα γεμίσματα μέχρι τις 50 ΤΛ. Κάποιοι δε γέμιζαν δοχεία και πλαστικά μπουκάλια ή μπουκάλες με βενζίνη για να έχουν μεγαλύτερα αποθέματα.

Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι αυτές είναι πρωτόγνωρες εικόνες για την τ/κ κοινότητα και παραθέτει τις αντιδράσεις του κόσμου χθες βράδυ. «Αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο πρέπει να ντρέπονται», δήλωσε ένας πολίτης στην εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X