ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν Λευκωσιάτη με 6 κιλά καπνό

Πλήρωσε το πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερος

Αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα εντοπίστηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.

Το απόγευμα της 17ης Μαΐου 2018, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, στην Επαρχία Λευκωσίας, εντοπίστηκε σε οικία Ελληνοκυπρίου ποσότητα 6 κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρων μάρκας OLD HOLBORN.

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 1.250, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη.
Επιπλέον, από προκαταρτική διερεύνηση που έγινε φαίνεται ότι η ανευρεθείσα ποσότητα προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο εν λόγω Ελληνοκύπριος, συνελήφθη για αυτόφωρα Τελωνειακά αδικήματα και η ανευρεθείσα ποσότητα των καπνικών προϊόντων, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.


Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 2.100.
Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση