ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν Ελληνοκύπριο στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου με κτηνιατρικά φάρμακα από τα κατεχόμενα

48 συσκευασίες των 100 ml

Συνολικά 48 συσκευασίες των 100 ml κτηνιατρικών φαρμάκων αλλά και 22 κιλά καπνού για ναργιλέ εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων χθες το βράδυ, (27/9/2017), κατά τον έλεγχο των διερχομένων οχημάτων στο σημείο ελέγχου του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε βαν όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος, κάτοικος Πάφου, 48 συσκευασίες των 100 ml κτηνιατρικά φάρμακα (36Χ100ml, μάρκας “ALFAMEC” και 12Χ100ml μάρκας “TAVILIN”), τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες σημάνσεις που απαιτούνται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και επομένως διακινήθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.

Τα εν λόγω είδη καθώς επίσης και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη διακίνησή τους κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων. Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό αίτημα για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €400, πλέον ποσού απόδοσης για το όχημα που κατασχέθηκε ύψους €500.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, (συνολικά €900) το όχημα επιστράφηκε στον ιδιόκτητη του, ενώ τα είδη που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων και θα καταστραφούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες.

Σήμερα στις 01:15 τα ξημερώματα εξάλλου και πάλι στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου οχήματος με ελληνοκυπριακούς αριθμούς εγγραφής το οποίο οδηγούσε Τούρκος υπήκοος, παντρεμένος με Ελληνοκύπρια που διαμένει στις ελεύθερες περιοχές, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στη μηχανή του οχήματος 22 (είκοσι δύο) κιλά καπνό για ναργιλέ με διάφορες γεύσεις μάρκας AL FAKHER.

Λόγω του ότι η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €4.593, δεν έφερε τις απαραίτητες σημάνσεις για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτή είναι αφορολόγητη, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων. Κατασχέθηκε επίσης και το όχημα που οδηγούσε το εν λόγω πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά του καπνού από τα κατεχόμενα.

Παράλληλα το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολόγητου καπνού, της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και παράβασης απαγορευτικής διάταξης ήτοι του Κανονισμού 866/2004 και παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας απ’ όπου και εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησής του για 6 ημέρες.

Ακολούθως ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε αποδεκτό γραπτό αίτημα του υπόπτου για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €6.500, πλέον €500 ως ποσό απόδοσης του οχήματος που κατασχέθηκε.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, €7.000 συνολικά, το όχημα επιστράφηκε στον ιδιόκτητη του, ενώ ο καπνός που κατασχέθηκε, εγκαταλείφτηκε στο Τμήμα Τελωνείων και θα καταστραφεί σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X