ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι συνέλαβαν τον Σαρίδη - Το εγκληματικό παρελθόν παρέα με τον Καλογερίδη

Ήταν από τους πλέον καταζητούμενους

Η στενή συνεργασία μεταξύ Κυπριακών και Ελλαδικών αρχών βοήθησε στη σύλληψη του Σαρίδη λέει ο υπεύθυνος Τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού
Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ των Κυπριακών αρχών ασφαλείας και της Ελλαδικής Αστυνομίας είναι η σύλληψη του πλέον καταζητούμενου προσώπου από την αστυνομία Κύπρου, Χάρη Σαρίδη.

Ο Σαρίδης συνελήφθη τα μεσάνυχτα στην Κρήτη μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών λίγο έξω από Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η σύλληψη του διαβόητου κακοποιού έγινε κατορθωτή μετά από στενή συνεργασία μεταξύ των δύο σωμάτων ασφαλείας.

« Κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού είχε μεταβεί την περασμένη βδομάδα στην Κρήτη μετά από αξιολόγηση πληροφοριών ότι ο καταζητούμενος βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του. Υπήρξε μια πολύ καλή και συνεχής συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του» ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού, ο Σαρίδης εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ομογενής ο οποίος ανακρίνεται από τις ελληνικές αρχές. « Εναντίον του Σαρίδη, εκκρεμούν εντάλματα για διάφορες σοβαρές υποθέσεις σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας και αφορούν ένοπλες ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις κλπ. Από πλευράς μας εκκρεμεί διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τα οποία θα εκτελεστούν όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Ελληνική δικαιοσύνη».

Στην Κύπρο ο Σαρίδης καταζητείται ως ύποπτος για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσικλέτας και κλοπής αυτοκινήτου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/2017 και 7/3/2018 στη Λεμεσό.

Καλογερίδης - Σερίδης

Με την σύλληψη και του Σαρίδη έχει κλείσει ουσιαστικά ένας κύκλος μιας και η Αστυνομία για αρκετό καιρό τον αναζητούσε μαζί με τον Καλογερίδη του οποίου η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη στις 6 Μαρτίου.

Πως έγινε η σύλληψη του Καλογερίδη 

Συνελήφθη στη Λάρνακα ο Χαράλαμπος Καλογερίδης ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία για την υπόθεση ληστείας στην ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό στις 6 Μαρτίου 2018.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών διενεργήθηκε σήμερα συντονισμένη επιχείρηση στη Λάρνακα στην οποία συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Λεμεσού, του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και άλλων υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, καταζητούμενο πρόσωπο σχετικά με υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε στις 6 Μαρτίου 2018 στην ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Καλογερίδη 33 χρόνων, ο οποίος καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα πέντε αλλοδαποί, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ΑΔΕ Λάρνακας όπου ανακρίνονται ενώ εναντίον τους διερευνάται υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη αδικήματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε ο Καλογερίδης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ για σκοπούς συντονισμού λειτουργούν δύο Κέντρα Κρίσεως, ένα στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα.

Οι ληστείες στην ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 16/08/2017 με την αστυνομία τότε να αναφέρει, Υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σήμερα (16/8) το πρωί στην Λεμεσό, διερευνά η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 10.30 π.μ., δύο άγνωστα πρόσωπα, εισήλθαν οπλισμένα σε υποκατάστημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας στην επαρχία Λεμεσού και έκλεψαν από το ταμείο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, σε σημείο πλησίον της πιο πάνω Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας, εντοπίστηκε μοτοσικλέτα να καίγεται. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 21/07/2017 από την Λεμεσό, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο η μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη της πιο πάνω ληστείας.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή της ληστείας και στη σκηνή εμπρησμού της μοτοσικλέτας και παρέλαβαν τεκμήρια για διενέργεια επιστημονικών εξετάσεων.

Το δεύτερο κτύπημα ήταν στις 08/09/2017, σύμφωνα με την τότε ενημέρωση γύρω στις 10π.μ. της συγκεκριμένης μέρας (08,09), δύο άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν σε παράρτημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού και υπό την απειλή κοντόκαννων κυνηγετικών όπλων έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, οι δράστες αναχώρησαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο, λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίστηκε να καίγεται σε γεφύρι στη Λεμεσό. Το εν λόγω αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 Σεπτεμβρίου, 2017, σε Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού.

Το τρίτο κτύπημα σημειώθηκε στις 6 Μαρτίου 2018 όταν δύο άτομα, έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα και, υπό την απειλή όπλου, διέπραξαν την ληστεία. Στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και διέφυγαν, ωστόσο την εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση. Από το ίδιο σημείο, πήραν αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο ένας εκ των ληστών, που έφερε το όπλο, το όπλισε και φώναξε σε όλους να πέσουν κάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X