ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν 44χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κλοπή αυτοκινήτου στην Μοσφιλωτή

Υπό τετραήμερη κράτηση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 4 ημερών εναντίον 44χρονου, από τη Μοσφιλωτή, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής που διαπράχθηκε χθες το πρωί στη Λάρνακα και κλοπής αυτοκινήτου που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι επίσης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από την ιδιοκτήτρια κατοικίας στη Λάρνακα, ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι της άκουσε θόρυβο προερχόμενο από την συρόμενη αλουμινένια πόρτα που βρίσκεται στην πρόσοψη της κατοικίας της.

Η γυναίκα πήγε στο σημείο όπου αντιλήφθηκε το θόρυβο και διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοικτή. Αμέσως βγήκε από την οικία της και είδε δύο άγνωστα πρόσωπα, ένα άνδρα και μία γυναίκα να απομακρύνονται.

Η ιδιοκτήτρια προχώρησε σε έλεγχο στο σπίτι της και διαπίστωσε ότι κλάπηκε μία τσάντα που περιείχε ρουχισμό, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια, άγνωστης αξίας.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο από την αλουμινένια πόρτα στην πρόσοψη της οικίας, η οποία σύμφωνα με την παραπονούμενη ήταν κλειστή αλλά απασφάλιστη.

Το ΤΑΕ Λάρνακας έλαβε γραπτή μαρτυρία από άτομο σύμφωνα με το οποίο χθες το πρωί βρισκόταν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η κλοπή στο συγκεκριμένο σπίτι και συναντήθηκε τυχαία με τον ύποπτο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο ύποπτος κρατούσε στα χέρια του μία τσάντα με την περιγραφή που δόθηκε από την ιδιοκτήτρια της κατοικίας.

Εν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ότι άγνωστος είχε κλέψει το όχημά του που βρισκόταν σταθμευμένο σε συγκεκριμένο σημείο στη Λάρνακα, με τα κλειδιά στη μηχανή.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή και από αξιολόγηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διπλανού καταστήματος, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που έκλεψε το αυτοκίνητο ήταν ο 44χρονος ύποπτος ο οποίος αναγνωρίστηκε, αφού είναι κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου που διαπράχθηκε στις 6 Μαρτίου στη Λάρνακα.

Χθες γύρω στις δέκα το βράδυ μετά από πληροφορία ότι το κλαπέν αυτοκίνητο βρισκόταν σε χωράφι στην τουριστική περιοχή Πύλας, μέλη του ΤΑΕ και της ΑΔΕ Λάρνακας μετέβηκαν στην περιοχή όπου και εντόπισαν το όχημα.

Σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 44χρονος ύποπτος εντοπίστηκε σε μπυραρία και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση. Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχθηκε την κλοπή του οχήματος αλλά αρνήθηκε ανάμιξη στην υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Στη μπυραρία ο 44χρονος ήταν μαζί με άλλο άτομο, ηλικίας 48 ετών από τη Λακατάμεια, γνωστό στην Αστυνομία και στην κατοχή του εντοπίστηκαν τα κλειδιά του κλαπέντος οχήματος. Ανακρινόμενος προφορικά ο 48χρονος είπε πως δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλοπιμαίο και είπε ότι συνόδευε τον ύποπτο.

Ο 48χρονος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας για ανάκριση ωστόσο αντέδρασε και επιτέθηκε σε αστυνομικό σπρώχνοντας τον, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων του και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 44χρονος ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης 4 ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X