ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριήμερο και κυκλώνες: Επηρεάζονται οι πτήσεις προς Ελλάδα;

Τι αναφέρουν αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες

Χωρίς αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από Λάρνακα και Πάφο προς τα ελληνικά αεροδρόμια, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, παρά την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η «Καθημερινή» με τις αρχές των αεροδρομίων αργά το απόγευμα της Πέμπτης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση για αλλαγή στο πτητικό πρόγραμμα από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι οι ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair οφείλονται σε απεργίες τoυ προσωπικού καμπίνας της εταιρείας και δεν επηρεάζουν την Κύπρο.

Σε ετοιμότητα είναι πάντως οι αεροπορικές εταιρείες για αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ωστόσο παρουσιάζονται καθησυχαστικές προς το ταξιδιωτικό κοινό.


Πλησιάζει απειλητικά περιοχές της Ελλάδας ο «Ξενοφών» (Χάρτης)


Στην περίπτωση της Cobalt η οποία εκτελεί καθημερινά δέκα δρομολόγια από και προς την Ελλάδα, τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των επιβατών είναι δεδομένη. Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Cobalt, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης σημείωσε ότι πριν την απογείωση πέρα από τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους, διενεργείται ο απαραίτητος έλεγχος και των καιρικών συνθηκών του αεροδρομίου αφετηρίας και του προορισμού αλλά και της διαδρομής ούτε ώστε να διασφαλιστεί ότι η πτήση δεν θα επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο από τις καιρικές συνθήκες.

Σε περίπτωση δε που οι καιρικές συνθήκες καταστήσουν επικίνδυνη την διεξαγωγή των πτήσεων, τότε η απόφαση για καθήλωση αεροσκαφών και αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα θα ληφθεί αρχικά από τον πύργο Ελέγχου και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση από τις αρχές του αεροδρομίου προς το κοινό. Σε κάθε περίπτωση και οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες να παρέχουν έγκαιρα την σχετική ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό.

Συνωστισμός στα αεροδρόμια το τριήμερο

Ενώ στην Ελλάδα συνεχίζεται και η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχές και καταιγίδες το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής σε Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, η είδηση για τον μεσογειακό κυκλώνα που όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα χτυπήσει το Νότιο Ιόνιο έχει εντείνει την ανησυχία στην μερίδα των ταξιδιωτών που προγραμμάτισαν τριήμερες διακοπές στην Ελλάδα για το τριήμερο της 1ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για διάστημα όπου η επιβατική κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου. Κάτι που καταδεικνύεται και από τις τσιμπημένες τιμές για αγορά εισιτηρίων στις ιστοσελίδες αεροπορικών εισιτηρίων, αφού μια πτήση από και προς Αθήνα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες κυμαίνεται στα 500 ευρώ, από 495 μέχρι 1353 για Ηράκλειο Κρήτης και γύρω στα 350 ευρώ για Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Η Καθημερινή / της Μαρίας Ηρακλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X