ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριήμερη κράτηση σε τρεις για τα επεισόδια έξω από το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ

Στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον τριών ατόμων, ηλικίας 27 ετών από τη Λάρνακα, 18 και 22 ετών από την Αραδίππου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, μεταφοράς επιθετικού όπλου, χρησιμοποίησης επικίνδυνων αντικειμένων, ρίψης επικίνδυνων αντικειμένων, απόκρυψης προσώπου, συμπλοκής και επίθεσης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2017 έξω από το γήπεδο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ στη Λάρνακα.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα, το Δικαστήριο άφησε ελεύθερους δύο από τους συνολικά πέντε συλληφθέντες, δηλαδή ένα 22χρονο από τη Λάρνακα και ένα 21χρονο από τη Δρομολαξιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23/08/2017 διεξαγόταν στο κλειστό στάδιο «Κίτιον», ο αγώνας futsal μεταξύ της Ανόρθωσης και της Wrexham Ουαλλίας ενώ στο βοηθητικό γήπεδο του Γ.Σ.Ζ προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ Λάρνακας, στην παρουσία πενήντα περίπου φιλάθλων της.

Γύρω στις 19:35 ομάδα πενήντα περίπου οπαδών της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, κινήθηκαν από το κλειστό στάδιο «Κίτιον» προς το βοηθητικό γήπεδο του ΓΣΖ, ρίχνοντας πέτρες και φωτοβολίδες προς τους οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι ανταπέδωσαν τον πετροβολισμό.

Έξι μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας τα οποία βρίσκονταν στο χώρο για περιπολιακή κάλυψη και επάνδρωση στατικών σημείων, επενέβησαν και με την συνδρομή και άλλων μελών της ΑΔΕ Λάρνακας που έφτασαν στη συνέχεια στη σκηνή κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη.

Από τον πετροβολισμό τραυματίστηκαν συνολικά πέντε πρόσωπα, δυο πολίτες και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκαν.

Όταν επιθεωρήθηκε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου της ΑΕΚ, λήφθηκε πληροφορία από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο αναγνώρισε τους ύποπτους καθώς και ακόμα ένα άτομο, ανάμεσα στους οπαδούς της Ανόρθωσης που συμμετείχαν στην οχλαγωγία και επιτέθηκαν εναντίον των φιλάθλων της ΑΕΚ και μελών της Αστυνομίας ρίχνοντας πέτρες.

Χθες Πέμπτη 24 Αυγούστου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και έρευνας εναντίον των υπόπτων και ενός ακόμη ατόμου το οποίο εξακολουθεί να καταζητείται από την αστυνομία.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθηκαν χθες και ανακρινόμενοι προφορικά αρνήθηκαν ενοχή, δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς. Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους εντοπίστηκαν από την Αστυνομία τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν την ώρα που προέβαιναν στα αδικήματα έξω από το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μόνο στην οικία του 1ου υπόπτου, δηλαδή του 27χρονου από τη Λάρνακα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Από περαιτέρω αξιολόγηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του γηπέδου της ΑΕΚ και από την επιθεώρηση των υπόπτων μετά τη σύλληψη τους, από το σωματότυπο τους και από τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν, όπως ρούχα και παπούτσια, οι ύποπτοι φαίνεται να αναγνωρίζονται ως πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X