ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοβαρό περιστατικό με εγκλωβισμό τριών 17χρονων στο Κάβο Γκρέκο

Επιχείρηση διάσωσης τους από τις Θαλασσινές Σπηλιές

Τρία άτομα ηλικίας 17 χρόνων διασώθηκαν απόψε από τη τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές στη περιοχή Κάβο Γκρέκο της Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι λίγο πριν τις οκτώ απόψε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε εγκλωβισμό τριών ατόμων ηλικίας 17 χρόνων στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές στην περιοχή Κάβο Γκρέκο.

Προστίθεται ότι «για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα το ΚΣΕΔ κινητοποίησε δυνάμεις διάσωσης και συγκεκριμένα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, περίπολο της ΑΔΕ Αμμοχώστου και ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας. Στο σημείο κλήθηκε επίσης ένα ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Παραλιμνίου το οποίο περιπολούσε την περιοχή».

Διαβάστε επίσεις: «Δημήτρη, κάτι έπαθε το παιδί...»: Το σπαρακτικό αντίο στον Νικόλα

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του υψηλού κυματισμού, σημειώνεται «η διάσωση δεν ήταν δυνατό να εκτελεστεί από θαλάσσης. Τα άτομα ανασύρθηκαν από τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σταθμού Αμμοχώστου και παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας το οποίο τους μετέφερε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να αποφεύγει επικίνδυνες βουτιές από βραχώδεις περιοχές και ιδιαίτερα στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας όπου απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση. Οι παραβάτες θα καταγγέλλονται για παράνομες και επικίνδυνες πράξεις και ενεργοποίηση του συστήματος Ε-Δ για επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου για τους διασώστες και τα μέσα διάσωσης» σημειώνεται και προστίθεται πως «το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή συνέβησαν περιστατικά με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X