ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τράπεζα Κύπρου MAN of the Year Awards 2018: Αυτοί είναι οι άντρες της χρονιάς

Μια μοναδική βραδιά με βραβεύσεις, συγκίνηση και εκπλήξεις

Η απονομή των βραβείων Τράπεζα Κύπρου MAN of the Year Awards 2018 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτη (27/02) στο Royal Hall στη Λευκωσία.

Άντρας της χρονιάς αναδείχτηκε ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης ο οποίος έλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη, που δήλωσε «είναι με μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ απόψε μαζί σας για βραβεύσουμε μαζί τον Κύπριο που μας κάνει περήφανους. Είναι το πιο τρανό παράδειγμα πως ακόμη και μόνος μπορείς να φτάσεις στην κορυφή, φτάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου, να στηριχτείς στις δυνάμεις σου, να δίνεις όλο σου το είναι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Χωρίς πολλές φανφάρες, αλλά με επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά διαπρέπει στον τομέα του. Έφτασε στην κορυφή και με συνέπεια παραμένει εκεί, γιατί δεν αναπαύτηκε στις δάφνες του. Κάθε νέα μέρα είναι και μια νέα προσπάθεια, κάθε νέο σκαλοπάτι είναι ένα νέο βήμα για ν’ ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Αλλά δεν είναι μόνο για την επιτυχία του, το χαρακτήρα του, το ήθος του που τον βραβεύουμε απόψε ως τον κορυφαίο της χρονιάς. Τον βραβεύουμε και γιατί δίνει την ελπίδα στα παιδιά μας». Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Κοντίδης βραβεύτηκε επίσης και στην κατηγορία «Αθλητής» 

Ο Παύλος Κοντίδης ήταν σύντομος και περιεκτικός στις δηλώσεις του κατά την παραλαβή των βραβείων στέλνοντας ένα μήνυμα που θα μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε ένα από εμάς. Συγκεκριμένα ο Παύλος είπε, «Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στους βραβευθέντες αλλά σε όλους τους υποψηφίους, γιατί όλοι αυτοί οι σημαντικοί άνδρες μαζί μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο μας ακόμη πιο ψηλά και να την κάνουμε περήφανη. Θερμές ευχαριστίες σίγουρα αξίζουν και σε όλη την προπονητική μου ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει, είναι δίπλα μου και με βοηθά να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Φυσικά στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου, στους φίλους μου, που όλοι μαζί βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο κομμάτι του πάζλ που χρειάζεται για να φτάσεις στην κορυφή. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω το κράτους που είναι δίπλα μου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή επιτροπή, την Ομοσπονδία μου και τον ναυτικό όμιλο Λεμεσού, όπως και τους χορηγούς μου την ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο ίδρυμα, την RCB Bank και τους υποστηρικτές μου AJK Wealth Management, Sir Stelios Foundation και το φίλο Βαρνάβα με την Varnavas Varnava Vita Group. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίρνω το βραβείο. Δεν είναι μόνο το 2017 είναι μια προσπάθεια 20 χρόνια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προανέφερα πριν και ευχαρίστησα με στηρίζουν και με βοηθούν. Δεν θα τους ξαναπώ για να μην μακρηγορήσω. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι, θα σας κάνω μια ερώτηση. Γιατί νομίζεται πως το 2017 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά της καριέρας μου; Την απάντηση θα σας την πω σε λίγο. Αυτό θα σας το πω σε λίγο. Στους Ολυμπιακούς του Ριο κατέλαβα την πολύ τιμητική 7η θέση. Για πολλούς από εμάς αυτή η 7η θέση θεωρείται μια τεράστια επιτυχία. Για εμένα προσωπικά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελα, το είχα δηλώσει πριν ότι πήγαινα για κάποιο μετάλλιο και δεν τα κατάφερα. Στην ζωή δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα επιθυμούμε αλλά κάποιοι θα ονόμαζαν αυτό το αποτέλεσμα ίσως και αποτυχία. Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ την λέξη αποτυχία. Αποτυχία ή αποτυχημένος είναι αυτός που σταματά να προσπαθεί. Εγώ το χαρακτηρίζω πάντα ως ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα με δίδαξε, με πείσμωσε και εδώ σήμερα μαζί σας. Γιατί αυτές οι στιγμές που είσαι κάτω, είναι πολύ περισσότερες από αυτές που είσαι πάνω. Γιατί έτσι και αλλιώς αν είχαμε μόνο νίκες στη ζωή μας, δεν θα είχαν τόσο μεγάλη σημασία, και είναι αυτές που σε διδάσκουν πολύ περισσότερο»

Οι πρόσφατες επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη

Έκλεισε τη χρονιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2017. Αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser, επιτυχία την οποία πρώτη φορά πανηγυρίζει στην καριέρα του, καθώς και η τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συνολικά ο Παύλος Κοντίδης έλαβε μέρος σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα με απολογισμό δύο χρυσά, τρία αργυρά και μία έβδομη θέση.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαμε τις πιο κάτω βραβεύσεις:

Στην κατηγορία «επιστήμονας» ο Δρ Κωνσταντίνος Τζελεπής και Γιώργος Βασιλείου

Στην σκηνή ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Τζελεπής λέγοντας ότι, «αυτή την ιδιαίτερη βραδιά, θα ήθελα να πω ότι ο συνάδελφός μου Γιώργος Βασιλείου, δεν μπορούσε να είναι μαζί μας, λόγω μιας σημαντικής υποχρέωσης. Αυτό το βραβείο, είναι πολύ σημαντικό για ‘μας, διότι δεν είναι μόνο μια αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά μας δίνει επίσης ισχυρά κίνητρα, να συνεχίσουμε το έργο μας. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, την ομάδα μου, που χωρίς εκείνη, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, τις οικογένειές μας και την σύντροφό μου, για την στήριξη που μου παρέχει και ελπίζω να συνεχίσει να παρέχει».

Λίγα λόγια για το έργο τους 

Οι ατελείωτες ώρες ερευνών και δοκιμών στο εργαστήριο, το πάθος για την επιστήμη και η αγάπη για τον άνθρωπο, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά για μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις σε επίπεδο ιατρικής έρευνας στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Ερευνητές από το Wellcome Trust Sanger Institute του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τους Δρ. Κωνσταντίνο Τζελέπη και Γιώργο Βασιλείου, δημιούργησαν μια εξελιγμένη μορφή της γενετικής μεθόδου CRISPR gene editing, την οποία εφάρμοσαν για την ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων ενάντια στην Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία. Στην συγκεκριμένη σε έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell Reports, η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει ένα σημαντικό αριθμό γονιδίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς αντι-λευχαιμικούς θεραπευτικούς στόχους και έδειξαν πως μπλοκάροντας ένα από αυτά τα γονίδιά, επονομαζόμενο ως KAT2A, ενώ κατάφεραν να καταστρέψουν τα λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεάσουν τα υγιή κύτταρα του αιμοποιητικού συστήματος.


Στην κατηγορία «Πολιτισμός/Καλλιτέχνης» ο Χάρης Ζαμπαρλούκος

Σε δηλώσεις του μέσω βίντεο ο άντρας καλλιτέχνης της χρονιάς είπε, «ο κινηματογράφος είναι μια κοινωνική πράξη Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το ότι μπορούμε να μοιραζόμαστε ιστορίες και παραμύθια μαζί σας αποτελεί μια απόδειξη της πιο ευγενικής πλευράς της ανθρωπότητας». Τέλος αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένεια του.

Λίγα λόγια για τον Χάρη Ζαμπαρλούκο

Ο Κύπριος διευθυντής φωτογραφίας Χάρης Ζαμπαρλούκος ζει και εργάζεται στην Αμερική και ήταν Διευθυντής φωτογραφίας στις ταινίες «Thor», «The Other Man», «Mama Mia», «Enduring Love», «Sleuth». Είναι μέλος της επιτροπής British Society of Cinematographers (BSC). Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Κένεθ Μπράνα στο θρίλερ «Sleuth» αλλά και με τη Φιλίντα Λόιντ στο «Mamma mia!», και έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage της Πολωνίας, έλαβε το πρωτοποριακό βραβείο «Duo», για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας με τον Κένεθ Μπράνα για το ριμέικ της ταινίας «Murder on the Orient Express».

Στην κατηγορία «Επιχειρηματίας» ο Χριστόφορος Χατζηκυπριανού

Μεταξύ άλλων ο κύριος Χατζηκυπριανού δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου του, «είναι ιδιαίτερη τιμή για ‘μένα, αλλά μεγαλύτερη τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Πρέπει να πω ότι η διάκριση αυτή αντανακλά στους 700 συναδέλφους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, διοικητικούς, που καταθέτουν καθημερινά, τεχνογνωσία και πάθος, στο να καταστήσουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα πρώτυπο πανεπιστήμιο. Έχει αναφερθεί για την τεράστια επένδυση της Galileo στην Κύπρο, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένα υψηλό πρόσημο αξιοπιστίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, αλλά κ. Πρόεδρε, και μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Κύπρο και στην Κυπριακή οικονομία. Ο μεγαλομέτοχος της Galileo είναι το γαλλικό κράτος και αυτό λέει πάρα πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά την «Καθημερινή», το περιοδικό «MAN», αυτούς που με έχουν ψηφίσει, αλλά και να συγχαρώ αυτούς που θα βραβευθούν απόψε. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ κι εγώ στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου, Γιούλα, στα δύο μου παιδιά, Γιώργο και Μάριο, για την υπομονή τους»

Το βιογραφικό του 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει 30ετή καριέρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ διακρίνεται για την εμπειρογνωμοσύνη του στον στρατηγικό σχεδιασμό, το μάρκετινγκ & πωλήσεων την βελτιστοποίηση απόδοσης και την διαχείριση αλλαγών. Είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Laureate Europe. Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Laureate Europe, συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση και τη στρατηγική διεύθυνση των Πανεπιστημίων Laureate σε επτά χώρες, ενώ συμμετέχει ενεργά σε ομάδες συζήτησης και φόρουμ σε θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη ταλέντων και η καινοτομία. Είναι κριτής για τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κύπρου-Ιορδανίας. Εργάζεται επίσης σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές επιτροπές και είναι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κύπρου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος πτυχίου στη βιομηχανική τεχνολογία και πτυχίου MBA από το πανεπιστήμιο Southern Illinois των ΗΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Middlesex University, UK για τη διαχείριση της εγγραφής και τη συμπεριφορά των καταναλωτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα ειδικά βραβεία

Στην κατηγορία «INNOVATION AWARD BY CYTAMOBILE VODAFONE» η ιστοσελίδα Budgetfly.com το βραβείο παρέλαβε ο Παύλος Ευαγγελίδης, Executive Product Manager & Co-Founder της ιστοσελίδας λέγοντας, «θα ήθελα να ευχαριστήσω το περιοδικό «ΜΑΝ», τον όμιλο SPP Media και όλους τους χορηγούς, για την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που μας χάρισαν απόψε, με αυτό το βραβείο. «Η επόμενη σου περιπέτεια με ένα κλικ», είναι το μότο μας. Μια όμορφη περιπέτεια, που για ‘μας ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια, όταν ο φίλος και συνεργάτης, Αντώνης Ορθοδόξου με κάλεσε στο γραφείο του για να μοιραστεί μαζί μου, το όραμα που είχε για μια καινοτόμα πλατφόρμα online κρατήσεων. Έτσι, το 2015, τολμήσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το project σε μια απαιτητική αγορά, με ισχυρούς ανταγωνιστές και φτάσαμε μέχρι εδώ, απόψε, σε μια πολύ ξεχωριστή βραδιά, να λαμβάνουμε περήφανα το Innovation Award. Σήμερα η Budgetfly μετρά καθημερινά 10 χιλιάδες μοναδικούς χρήστες, 5 εκατομμύρια αναζητήσεις, τον μήνα και εκτείνεται σε πέντε χώρες. Στόχος μας, να συνεχίσουμε να προχωρούμε και να χαρίζουμε μια βελτιωμένη εμπειρία ταξιδιωτικής κράτησης στους χιλιάδες επισκέπτες μας.
Εκ μέρους όλης της ομάδας, ευχαριστούμε θερμά και σας υποσχόμαστε μοναδικά ταξίδια. Φυσικά, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, για την υποστήριξη»

Στην κατηγορία «Πολιτιστική προσφορά» το βραβείο πήρε το «ΠΑΦΟΣ 2017» και το παρέλαβε ο Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης που είπε,  «Κατ’ αρχήν, να μου επιτρέψετε να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, γιατί μας τιμά θερμά η απόφαση να υπάρξει αυτή η ειδική βράβευση, γιατί για ‘μας ήταν μια μεγάλη προσπάθεια. Ήταν ένας δύσκολος στόχος, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο θεσμός της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και με πολλούς παγκοσμίως. Όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε την διεκπεραίωση αυτού του μεγάλου οράματος, ήταν λίγες μέρες πριν από τις δύσκολες αποφάσεις του Eurogroup, ήταν οι οικονομικές συνθήκες δυσοίωνες για όλους, και καταφέραμε με την στήριξη του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, με την στήριξη των χορηγών που ήταν στο πλάι μας, με την στήριξη του κόσμου και μέσα από το πάθος να πετύχουμε κάτι που για πολλούς ήταν ακατόρθωτο και να διαψεύσουμε πολλές «Κασσάνδρες» που ήθελαν την Πάφο να αποτυγχάνει.  Η επιτυχία της Πάφου, είναι μια επιτυχία για την Κύπρο, γιατί είναι η πρώτη φορά που σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό μια πόλη της Κύπρου, έλαβε τον τίτλο. Να πω ότι ήταν μια ιστορική χρονιά, μια ανεπανάληπτη χρονιά, μια χρονιά-σταθμός. Μέσα από τις 350 και πλέον δράσεις, μέσα από τους 1700 δημιουργούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους του πολιτισμού, που βρέθηκαν στην Πάφο το 2017, που συνδημιούργησαν κάποιες από αυτές τις παραγωγές, μοναδικές για τα δεδομένα της Κύπρου, έδωσαν ωφελήματα τεράστια.Να θυμήσω μόνο ότι η συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου την 1η του Μάη του ’17, είχε προβληθεί ζωντανά σε όλη την Ευρώπη, βάσει των στοιχείων της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης.  Σας ευχαριστούμε θερμά και θα ήθελα να εκφράσω, πρωτίστως, τις ευχαριστείες σε αυτούς που στήριξαν αυτόν τον θεσμό και πέτυχαν. Την μικρή ομάδα του Πάφος 2017, μια ομάδα των 15 ατόμων, που έδωσε την ψυχή της. Την μεγάλη, επίσης, ομάδα των εθελοντών, όπου μια ολόκληρη πόλη, με εκατοντάδες εθελοντές, τους Δήμους Πάφου, Πέγειας, Γεροσκήπου, τους χορηγούς μας και την Κυβέρνηση».

Στην κατηγορία «Τιμής Ένεκεν» ο Δρ. Γιώργος Κυριακίδης. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του η οποία δήλωσε ότι νοιώθει βαθιά συγκίνηση για την βράβευση του πατέρα της. Τόνισε επίσης το μονό του κίνητρο για να επιστρέψει στην Κύπρο ήταν επιθυμία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες που του έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια. Η δωρεά οργάνων στην Κύπρο, είπε, ήταν για τον πατέρα της στόχος ζωής και τον πέτυχε.

Στην κατηγορία «Έλληνας της Χρονιάς» ο ολυμπιονίκης Ελευθέριος Πετρούνιας που δήλωσε, «είναι ξεχωριστή τιμή για μένα να είμαι στην Κύπρο, δύο εβδομάδες πριν τους αγώνες στο Αζερμπαιτζάν, τους πρώτους για το 2018. Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Η Κύπρος είναι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας. Κάθε φορά που αγωνίζομαι έχω στην καρδιά μου και αγωνίζομαι και για εσάς».

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPP MEDIA κύριος Δημήτρης Λοττίδης λέγοντας, Όταν πριν 20 χρόνια, ιδρύσαμε, με τον Χρίστη, την εκδοτική μας εταιρεία, τις Ειδικές Εκδόσεις, εκδίδοντας ως πρώτο έντυπο το περιοδικό MUST, δεθήκαμε αμέσως, ως εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την πορεία αυτής της εκδήλωσης, του πρώτου θεσμού βράβευσης στην χώρα μας. Στην επαγγελματική μας πορεία, φυσικά και κάναμε λάθη. Μάθαμε όμως από αυτά. Μπήκαμε σε πειρασμούς, τους περισσότερους τους αποφύγαμε. Πάντα, όμως, στις αποφάσεις μας, ως εταιρεία και ως ομάδα, είχαμε και έχουμε ως βασικό οδηγό την πεποίθηση πως η χώρα μας αξίζει περισσότερα. Καλύτερη και ποιοτικότερη ενημέρωση, καλύτερη και ποιοτικότερη διασκέδαση, καλύτερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις. Απόψε, είναι μια σημαδιακή βραδιά. Σήμερα, σίγουρα, όλοι νιώθουμε καλύτερα από πριν πέντε χρόνια. Σήμερα προσδοκούμε περισσότερα από πριν πέντε χρόνια. Σήμερα μπορούμε να απαιτούμε από τους εαυτούς μας να είμαστε σοφότεροι, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως κοινωνία, να δραστηριοποιηθούμε πιο αποφασιστικά για το μέλλον μας, μιας και δε χωρούν άλλες δικαιολογίες για όσα μπορούσαμε να κάνουμε για τον τόπο, αλλά δεν τα κάναμε. Η τύχη μας έφερε σε αυτό το σημαντικό ακροατήριο απόψε, παραμονές της εγκαθίδρυσης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος μας κάνει την σημαντική τιμή, σε μια σημαντική βραδιά για τον ίδιο, να είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε. Δράττουμε λοιπόν της ευκαιρίας, μαζί με τα συγχαρητήριά μας, να του δώσουμε τα «θέλω» μας, όπως προκύπτουν από την σύγχρονη εποχή.
Κ. Πρόεδρε, εκ μέρους των παρισταμένων, σας καλούμε από αύριο, να κάνετε τις αλλαγές που κανείς δεν περιμένει: να ηλεκτροδοτήσετε την χώρα με ηλιακή ενέργεια, να δώσετε κίνητρα και να δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον τόπο, να ψηφιοποιήσετε την εκπαίδευση και να πάψουμε να είμαστε η μοναδική χώρα όπου το κράτος δεν έχει ψηφιοποιήσει ούτε ένα βιβλίο, να φτιάξετε Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης στην Λευκωσία, η οποία είναι, πλέον, μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη, να δώσετε κίνητρα για 100 νέα, μικρά ξενοδοχεία πολυτελείας στα χωριά και στις ορεινές περιοχές, που θα δημιουργήσουν ποιοτικές υπεραξίες. Να δημιουργήσετε, κ. Πρόεδρε, μια χώρα πρότυπο, πρωτοπόρα, έντιμη, με μακρόχρονο πλάνο αιώνα. Μια Κύπρο, όπου οι καλές ειδήσεις θα είναι περισσότερες από τις κακές.
Στην αποψινή εκδήλωση, αγαπητές φίλες και φίλοι, βραβεύουμε μερικούς από τους καλύτερους, μερικούς από τους πολλούς που πάνε τον τόπο μας μπροστά. Όπως πάντα, οι περισσότεροι από τους υποψήφιους και τους βραβευθέντες, δεν είναι ευρέως γνωστοί κι αυτό έχει την μαγεία του. Αυτό είναι, ίσως, και το διαβατήριο της σοβαρότητας που φέρουμε ως θεσμός. Ευχαριστώ τους χορηγούς μας, ειδικά την Τράπεζα Κύπρου. Το μεγαλύτερο «ευχαριστώ», φυσικά, πάει σ’ εσάς, που μας τιμάτε όλα αυτά τα 17 χρόνια, με την παρουσία, αλλά κυρίως με τον σεβασμό σας. Αυτή η βραδιά είναι, από ‘μας, την SPP Media, αφιερωμένη στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη, τον πρωτοπόρο της επιχειρηματικότητας, τον Παντελή Αθηνή, του οποίου η απουσία από την ζωή μας, είναι ήδη πολύ οδυνηρή.

Οι χορηγοί της βραδιάς
Τράπεζα Κύπρου, Carlsberg Classic, Cytamobile-Vodafone, Char. Pilakoutas Ltd,S. Pellegrino, ΟΠΑΠ Κύπρου και Deloitte, Navy & Green

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση