ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία «Ήλιος»: Σύντομα στη διάθεση του κοινού ο ποινικός φάκελος

Χιλιάδες τεκμήρια, φωτογραφίες και συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πρόσβαση στον τεράστιο φάκελο της Αστυνομίας για την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» αναμένεται να έχουν οι πολίτες αφού σύντομα θα παραδοθεί στο Κρατικό Αρχείο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», η Κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Κρατικό Αρχείο για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης Εξαφανίστηκαν δυο ανήλικες από τον χώρο διαμονής τους (Pic)

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για τον ποινικό φάκελο που παρουσιάστηκε το 2009 στο δικαστήριο με 4,500 τεκμήρια. Στο φάκελο αυτό περιλαμβάνονται συγκλονιστικές μαρτυρίες, μεγάλος αριθμός ψηφιακών δίσκων ή DVDs που περιέχουν φωτογραφίες ή βίντεο τόσο των θυμάτων όσο και της περιοχής που σημειώθηκε η τραγωδία, στο Γραμματικό.

Σύμφωνα με το «Φιλελεύθερο» φωτογραφίες και καταθέσεις δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητα. Συγκεκριμένα φωτογραφίες από τις νεκροψίες των θυμάτων και οι εκθέσεις των ιατροδικαστών, για ευνόητους λόγους δεν θα τεθούν σε δημόσια πρόσβαση.  

Σημειώνεται πως προσωπικά αντικείμενα παιδιών, που βρήκαν τραγικό θάνατο, δόθηκαν στους οικίους τους. Τα εξαρτήματα του μοιραίου αεροσκάφους επιστράφηκαν στις Ελληνικές αρχές από τον ανακριτή της υπόθεσης Θεμιστό Αρναούτη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση