ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγικός θάνατος Σταύρου: Συνάντηση Υπουργού και ΠΑΣΥΚΙ σήμερα

Πιθανόν να συζητήσουν την εκτίμηση για ιατρική αμέλεια

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου με αντιπροσωπείες της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και της κλαδικής συντεχνίας των ιατρών μελών της ΠΑΣΥΔΥ.

Νέο σοβαρό περιστατικό: Μαθητής έπεσε από τον 1ο όροφο σχολείου

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη πριν από τον θάνατο του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή στη Λάρνακα και στην ατζέντα είναι το θέμα της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τον θάνατο του δεκάχρονου, η ΠΑΣΥΚΙ επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, για επιβεβαίωση της πραγματοποίησης της σημερινής συνάντησης.

Η απάντηση που έλαβε η ΠΑΣΥΚΙ ήταν θετική, έτσι αντιπροσωπεία της, μεταβαίνει στο Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Δεν αποκλείεται κατά τη συνάντηση να τεθεί προς συζήτηση από τους συμμετέχοντες και η εκτίμηση περί ιατρικής αμέλειας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα γεγονότα του τραγικού θανάτου

Ο μαθητής, τραυματίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο του κατά το μάθημα Φυσικής Αγωγής και μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας .

Εκεί εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς οι οποίοι του έδωσαν εξιτήριο.

Μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο και τότε διαπιστώθηκε ότι κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη λόγω αιματώματος στο κεφάλι έτσι με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σημειώνεται ότι δύο ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας τελούν υπό κράτηση, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, το οποίο λήγει αύριο.

Εξάλλου, η ΠΑΣΥΚΙ, κάλεσε τα μέλη της σε δίωρη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη από τις 10 μέχρι και τις 12 το πρωί κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή διαπόμπευση ιατρικών λειτουργών στην προσπάθεια των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Αστυνομία, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας διεξάγουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο μαθητής τραυματίστηκε εν ώρα σχολικού χρόνου, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X