ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαν άγγελος η Οδύσσεια μας «βλέπει» από έναν τοίχο της Λευκωσίας (Pics)

Κρατώντας το παιδί της, που θα μεγαλώσει χωρίς την ζεστασιά της...

Συγκλονισμό είχε προκαλέσει ο άδικος χαμός της 25χρονης Οδύσσειας Ιακώβου, όταν καταπλακώθηκε από ράφια στον χώρο εργασίας της στην Λευκωσία. Η νεαρή γυναίκα ήταν μητέρα ενός παιδιού, το οποίο, πια, μεγαλώνει χωρίς την φροντίδα της, ενώ και η ίδια δεν είναι πια στην ζωή, για να το δει να μεγαλώνει.

Διαβάστε, επίσης: Νέα τραγωδία: Νεκρή η υπάλληλος που καταπλακώθηκε από ράφι

Το τραγικό αυτό περιστατικό, ενέπνευσε τον καλλιτέχνη, Χρήστο Κακουλλή (CRS), ο οποίος επέλεξε την 1 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, για να στολίσει έναν τοίχο της Λευκωσίας με την φιγούρα της Οδύσσειας. Ο Χρήστος την απεικόνισε ως άγγελο με τα φτερά, να κρατά στα χέρια το μωρό της και να πετά στο κενό μερικά νομίσματα.

Διαβάστε, επίσης: «Μίλησε» η νεκροτομή για την άτυχη Οδύσσεια

Όπως αναφέρει στο 24News, ο καλλιτέχνης: «Έκανα αυτό το graffitti για την 25 χρονη Οδυσσεια που έχασε την ζωή της τόσο άδικα από εργατικό ατύχημα. Ο λόγος που επέλεξα να το κάνω σήμερα είναι γιατί άδικα χάθηκε μια μάνα πριν να προλάβει να χαρεί το άρωμα του παιδιού της. Άδικα ένα παιδί θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς μάνα. Άδικα…άδικα…άδικα. Καιρός να βάλουμε μυαλό.».

Διαβάστε, επίσης: Συγκλονίζει ο σύζυγος της αδικοχαμένης Οδύσσειας (vids)

Ο Χρήστος παρουσιάζεται ενοχλημένος και με την νοοτροπία των Κυπρίων, οι οποίοι δεν εφαρμόζουμε πολλούς κανόνες, προς όφελος, ακόμα και της προσωπικής μας ασφάλειας, με τα αποτελέσματα να είναι τραγικά κι εμείς να καταλήγουμε να θρηνούμε πάνω στα «ερείπια»: «Είμαστε ένας λαός απειθάρχητος, είμαστε ένας λαός που δεν σέβεται και δεν τηρεί κανόνες. Δεν φοράμε ζώνη, δεν φοράμε κράνος, δεν τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Τα αποτελέσματα κάτι περισσότερο από τραγικά. Καθημερινά θρηνούμε νεκρούς στην άσφαλτο. Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε εργατικά ατυχήματα. Τα θλιβερά αποτελέσματα για τα οποία εκ των υστέρων χύνουμε δάκρυα μετάνοιας δεν μπορούν να αλλάξουν την τραγικότητα, την θλίψη και τον ανείπωτο πόνο που βιώνουν όσοι μένουν πίσω.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα παιδιού. Δυστυχώς καμία επέτειος και κανένας γιορτασμός δεν πρόκειται να λύσει οριστικά τα προβλήματα ενός παιδιού και ειδικά όταν αυτό έχασε την μητέρα του».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X