ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγικός ο απολογισμός της πενταετίας σε θανατηφόρα τροχαία

Ίδια η αιτία σε δεκάδες περιπτώσεις

Η σωστή πρόσδεση των επιβατών ενός οχήματος, μπορεί να αποτελέσει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, σε μια τροχαία σύγκρουση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 106 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητικά δυστυχήματα, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (2012 – 2016), 69 δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων στο σοβαρό αυτό θέμα, η Αστυνομία Κύπρου διεξήγαγε μεταξύ των ημερομηνιών 6 και 12 Νοεμβρίου 2017, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων. Αυτή ήταν η έκτη φετινή παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομίας, για το θέμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας διενεργήθηκαν συνολικά 743 καταγγελίες, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Από τις καταγγελίες αυτές 693 αφορούν πρόσωπα που επέβαιναν στα μπροστινά καθίσματα του οχήματος, 44 πρόσωπα που επέβαιναν στα πίσω καθίσματα και άλλες έξι αφορούσαν μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκστρατεία, τα μέλη της Αστυνομίας εξέδωσαν επίσης μεγάλο αριθμό γραπτών προειδοποιήσεων και παρατηρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση