ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τους… έβγαλε στην σέντρα ο Γενικός Εισαγγελέας

Τελικά ποιος δικάζει ποιον;

Αντρέας Γιωργαλλάς

Πώς και πώς περίμενε η κοινή γνώμη την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα για τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στα της δικαιοσύνης . Οι αποκαλύψεις του Νίκου Κληρίδη συγκλόνισαν και προβλημάτισαν ενώ για πρώτη φορά ταρακουνήθηκαν τα θεμέλια του θεσμού της δικαιοσύνης.

Σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας με γραπτή δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμιά προσυνεννόηση με τον αδερφό του ενώ από τα γραφόμενά του αφήνει σαφέστατες αιχμές για σοβαρές παραλείψεις και κενά σε δικαστικές διαδικασίες.


Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα


Τι μάθαμε από την δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα:

1. Ότι τρεις από τους πέντε δικαστές του Εφετείου έχουν τέκνα ή σύζυγο που εργοδοτούνται στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα και στέλεχός της στην ‘Εφεση.

2. Ότι κανένα μέλος του Δικαστηρίου δεν ανέφερε από μόνο του την ύπαρξη σχέσης εργοδοσίας συγγενικού του προσώπου με τον δικηγορικό οίκο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα και το ανώτερο στέλεχός της.

3. Ότι στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η ψήφος του οποίου και έκρινε την αθωωτική έκβαση της υπόθεσης υπέρ της Τράπεζας, ήτοι θυγατέρα και αδελφή του , είχαν τύχει του οφέλους μιας συμβιβαστικής εξώδικης διευθέτησης αγωγών που είχαν κινήσει εναντίον της Τράπεζας, σχετικά με διεκδικήσεις τους από την μετατροπή καταθέσεων τους σε αξιόγραφα. Στην περίπτωση δε της θυγατρός η οποία κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν ανήλικη, η όλη δικαιοπραξία των αξιογράφων είχε γίνει από τον ίδιο τον δικαστή, ενεργώντας ως πατέρας της ανήλικης.

Να σημειωθεί ότι αν ισχύουν τα όσα αναφέρει ο Γενικό Εισαγγελέας για το γεγονός ότι ήταν ανήλικη η κόρη του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου κατά τον ουσιώδη χρόνο τότε προκύπτει ότι ο κύριος Μύρων Νικολάτος δεν είπε αλήθεια στην χθεσινή του γραπτή δήλωση. Θυμίζουμε ότι ο κύριος Νικολάτος έγραφε στην ανακοίνωση του, «τα συγγενικά μου πρόσωπα, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ήταν ενήλικα, τόσο κατά τις διαβουλεύσεις, όσον και κατά τη διευθέτηση και εκπροσωπήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τους έγκριτους δικηγόρους Σταύρο Παύλου και Χρίστο Κληρίδη, αντίστοιχα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X