ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Του ζήτησε 10 χιλιάδες για να μην τον καρφώσει ότι βγήκε με την φιλενάδα του

Υπόθεση εκβιασμού και απαγωγής στην Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 29χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, απαγωγής, κλοπής, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό τη κλοπή, εκβίασης, απειλής βιαιοπραγίας και απειλής, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 25 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της 25ης Οκτωβρίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από 41χρονο επιχειρηματία από την επαρχία Λάρνακας ότι γύρω στις δύο τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Λάρνακα, μαζί με πρώην υπάλληλο του από τη Ρουμανία, αντιλήφθηκε τέσσερα άτομα να εισέρχονται στο κέντρο και να κάθονται σε διπλανό τραπέζι.

Σε κάποια στιγμή, όταν η φίλη του βγήκε στον πάγκο του μπαρ για να χορέψει, ένα από τα τέσσερα άτομα και πιο συγκεκριμένα ο ύποπτος την πλησίασε για να της κάνει παρατήρηση. Η κοπέλα δεν δέχθηκε την παρατήρηση και ο ύποπτος ζήτησε από τον παραπονούμενο να πληρώσει και να φύγουν από το κέντρο.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, όταν άνοιξε το πορτοφόλι του για να πληρώσει, ο ύποπτος που βρισκόταν δίπλα του αντιλήφθηκε ότι μέσα στο πορτοφόλι υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 4 χιλιάδες ευρώ.

Ο ύποπτος ζήτησε από τον επιχειρηματία να βγουν έξω από το νυχτερινό κέντρο για να μιλήσουν, ενώ τους ακολούθησαν και οι άλλοι τρεις άντρες της παρέας του. Ο ύποπτος άρχισε να απειλεί τον επιχειρηματία λέγοντας του ότι είχαν βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο ίδιος και η φίλη του, ότι γνώριζαν που μένει και απαίτησε χρήματα για να μην αναφέρουν τίποτε στη σύζυγο του.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, επειδή φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα, λόγω της απειλητικής συμπεριφοράς του υπόπτου και της παρουσίας των άλλων τριών ατόμων που τον συνόδευαν, και θέλοντας να μη μάθει κάτι η σύζυγος του, έβγαλε το πορτοφόλι του για να τους δώσει 500 ευρώ. Ωστόσο ο ύποπτος άρπαξε το πορτοφόλι, πήρε από μέσα όλα τα χρήματα που υπήρχαν, δηλαδή τις 4 χιλιάδες ευρώ και το επέστρεψε στον παραπονούμενο.

Οι τέσσερις άνδρες συνέχισαν να απειλούν τον παραπονούμενο ζητώντας και άλλα χρήματα και φοβούμενος, όπως ανέφερε στην Αστυνομία, αναγκάστηκε να τους ακολουθήσει σε ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο νυχτερινό κέντρο. Εκεί ο ύποπτος εξακολούθησε να απαιτεί περισσότερα χρήματα ενώ τον απειλούσε και αρκετές φορές ανέφερε πως κατείχε πιστόλι.

Ακολούθως ο ύποπτος μπήκε στο ξενοδοχείο μαζί με τον παραπονούμενο ενώ δεύτερο άτομο που τους ακολουθούσε έμεινε έξω στο δρόμο. Στη συνέχεια πήγαν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου ο ύποπτος εξακολουθούσε να απαιτεί από τον παραπονούμενο να του δώσει περισσότερα χρήματα, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας φοβούμενος για τη ζωή του, να του αναφέρει ότι θα πήγαινε το πρωί να κάνει ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό του για να του τα δώσει.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του παραπονούμενου, του ανέφερε πως θα έμεναν μαζί στο ξενοδοχείο μέχρι να ξημερώσει και ακολούθως θα πήγαιναν μαζί για να κάνει ανάληψη χρημάτων, κάτι το οποίο τελικά έγινε.

Γύρω στις 08.30 το πρωί, με το αυτοκίνητο του παραπονούμενου μετέβησαν σε συγκεκριμένο Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα της Λάρνακας όπου ο επιχειρηματίας έκανε ανάληψη του ποσού των €2.570 και το παρέδωσε στον ύποπτο. Στη συνέχεια ο ύποπτος του ζήτησε και τον μετέφερε έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του, ενώ προτού απομακρυνθεί απαίτησε από τον παραπονούμενο μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας να του δώσει 10 χιλιάδες ευρώ.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος, απ’ όπου ο παραπονούμενος έκανε ανάληψη χρημάτων, αναγνωρίστηκε ο ύποπτος ο οποίος έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές το ΤΑΕ Λάρνακας. Στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ο ύποπτος φαίνεται να μπαίνει μέσα στο κατάστημα και να μένει κοντά στον παραπονούμενο, όπως ακριβώς ανέφερε ότι έγινε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του παραπονούμενου στο ΤΑΕ Λάρνακας, δέχθηκε μηνύματα και κλήσεις από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, που φαίνεται να ανήκει στον ύποπτο.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε επίσης ότι κατά τη διάρκεια που ο παραπονούμενος έδινε γραπτή κατάθεση στο ΤΑΕ, άτομο, η περιγραφή του οποίου, μοιάζει με τον ύποπτο, πήγε στη περιοχή όπου κατοικεί ο επιχειρηματίας και ζητούσε να μάθει ποιά ήταν η κατοικία του.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε χθες το απόγευμα και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X