ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πραιτώρι και επεκτάθηκε στο 'Αρσος

Φαίνεται να ξεκίνησε από το σημείο όπου είχε σταματήσει περσινή πυρκαγιά

Κατασβέστηκε πλήρως, γύρω στις 11 το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή του χωριού Πραιτώρι, στα όρια των κοινοτήτων Πάφου και Λεμεσού.

Η φωτιά λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατευθύνθηκε προς το χωριό `Αρσος της Λεμεσού, καίοντας έκταση 10 εκταρίων άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας και του Τμήματος Δασών.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το σημείο όπου είχε σταματήσει περσινή πυρκαγιά, σε μια δύσβατη περιοχή με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή παρέμειναν στη διάρκεια της νύκτας ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα:

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην κοινότητα Πραιτωρίου στην Πάφο, με την κατάσταση να περιγράφεται από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, ως σοβαρή.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεσή της επιχειρούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα του Ταμείου Θήρας και επτά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Όπως μας ανέφερε, η περιοχή στην οποία μαίνεται η πυρκαγιά είναι δύσβατη, ενώ πνέουν και δυνατοί άνεμοι, παράγοντες που καθιστούν το έργο της πυρόσβεσης δυσκολότερο.

Ωστόσο, επί του παρόντος, δεν έχει αναφερθεί η απειλή εναντίον οποιουδήποτε υποστατικού ή οικίας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο απόψε, τόνισε ο κ. Κεττής.

Υπό πλήρη έλεγχο το ένα μέτωπο, προσπάθειες για το δεύτερο

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το σημείο όπου είχε σταματήσει περσινή πυρκαγιά, σε μια δύσβατη περιοχή με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Από τους ανέμους που φυσούσαν στην περιοχή δημιουργήθηκαν δύο μέτωπα της πυρκαγιάς, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το ένα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ο κ. Τράγκολας είπε επίσης ότι στην περιοχή επιχειρούν από νωρίς οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας και του Τμήματος Δασών και πως η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα είναι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και το δεύτερο μέτωπο.

Διαβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X