ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον τσάκωσαν με 198 συσκευασίες παράνομων τσιγάρων

Έχει απασχολήσει ξανά τις Τελωνειακές Αρχές για παρόμοια αδικήματα

Ποσότητα 198 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρων και τριών κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρων, με διάφορες μάρκες, εντοπίστηκε σήμερα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα Ελληνοκυπρίου από μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, στην Επαρχία Λάρνακας.

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €7.327, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων.

Προστίθεται ότι από προκαταρτική διερεύνηση που έγινε φαίνεται ότι η ανευρεθείσα ποσότητα προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Τελωνειακές Αρχές για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθηκε για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Η ανευρεθείσα ποσότητα των καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά τους από τα κατεχόμενα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X