ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Υπουργείο Μεταφορών ξεκαθαρίζει την θέση του απαντώντας στα δημοσιεύματα

Aνακοίνωση της «EDT Agency Services Lts» προκάλεσε αναστάτωση

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της «EDT AGENCY SERVICES LTD» και δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν στον Τύπο, εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στην ανακοίνωση του, το Υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι η Αρχή Λιμένων Κύπρου, στις 9.11.2012, ικανοποίησε το αίτημα της εταιρείας EDT Agency Services Ltd για παραχώρηση άδειας διάρκειας πέντε χρόνων, για χρήση χερσαίου χώρου στο λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό τη δημιουργία εγκαταστάσεων παρασκευής μονάδας λάσπης (mud-plant) στην περιοχή των ναυδέτων του λιμανιού Λεμεσού και πως παραχωρήθηκε επίσης, άδεια χρήσης θαλάσσιου χώρου, για εγκατάσταση πλωτού κρηπιδώματος, έτσι ώστε να μπορούν τα πλοία μεταφοράς της λάσπης να προσεγγίζουν στο λιμάνι Λεμεσού, 24 ώρες την ημέρα για τη φόρτωσή και μεταφορά της, στο χώρο της γεώτρησης.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι η ημερομηνία λήξης της άδειας ήταν η 30η Νοεμβρίου 2017 και ότι η Αρχή, κάνοντας χρήση του δικαιώματός της που αναφέρεται στον Όρο 4 παράγραφος 2, της εν λόγω άδειας, ενημέρωσε την εταιρεία, στις 2.6.2017, ότι η άδεια μετά τις 30.11.2017, δεν θα ανανεωνόταν, εξαιτίας ουσιαστικών ζητημάτων, που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.

Σημειώνεται επίσης ότι η αρχική άδεια προέβλεπε τη δυνατότητα διενέργειας λιμενικών εργασιών, οι οποίες εν τω μεταξύ, παραχωρήθηκαν στους νέους διαχειριστές του Λιμένα Λεμεσού.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της, πως έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ως αποτέλεσμα των πράξεων ή παραλείψεων του Υπουργού, του Υπουργείου Μεταφορών, της Αρχής Λιμένων και των εταιρειών, με τις οποίες, έχουν συναφθεί συμφωνίες, το Υπουργείο Μεταφορών σημειώνει ότι «ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά δε την καταχώρηση από μέρους της εταιρείας αγωγών, αναφέρεται ότι η άποψη των Νομικών Συμβούλων του Υπουργείου είναι ότι στερούνται οποιασδήποτε νομικής βάσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X