ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ την Παρασκευή στο Δικαστήριο

Οι έρευνες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η υπόθεση θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού

Του Απόστολου Τομαρά

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πολύκροτη υπόθεση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και τα άτομα για τα οποία υπάρχουν στοιχεία προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων προσωποκράτησης έξι υπόπτων την περασμένη Κυριακή ήταν η τελευταία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ανακριτικό έργο εμφανίζεται ότι έχει, σχεδόν συμπληρωθεί και αυτό που απομένει μέχρι την εκπνοή των διαταγμάτων προσωποκράτησης, είναι η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού καθώς και η λήψη κάποιων επιπρόσθετων καταθέσεων εάν κριθεί αναγκαίο.

Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν συνηγορούν ότι την ερχόμενη Παρασκευή τελευταία ημέρα των διαταγμάτων προσωποκράτησης οι ανακριτές θα καταχωρήσουν υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και παραπομπή των κατηγορουμένων ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Τρείς μέρες πριν, οι ανακριτές, ήδη έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση του υλικού που έχουν συλλέξει προκειμένου να συνταχθεί η λίστα των κατηγορουμένων που όπως όλα δείχνουν θα είναι μεγάλη.

Αν και η λίστα βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης πηγές που γνωρίζουν την πορεία των ερευνών θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτή θα συμπεριλαμβάνονται τα έξι πρόσωπα των οποίων το διάταγμα προσωποκράτησης ανανεώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Επίσης όπως μας ειπώθηκε στη λίστα ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και κάποια πρόσωπα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Το σκηνικό με ποια πρόσωπα θα κατηγορηθούν θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη και την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X