ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Admiral Makarov» επισκέφθηκε την Λεμεσό (pic,vid)

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φρεγάτας

Αντρέας Γιωργαλλάς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS η φρεγάτα Admiral Makarov του στόλου της Μαύρης θάλασσας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο λιμάνι της Λεμεσού. Το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να ξεναγηθεί στην πόλη.

Η φρεγάτα βρίσκεται σε αποστολή στο πλαίσιο της μόνιμης επιχειρησιακής ετοιμότητας του ρωσικού ναυτικού στην μακρινή θαλάσσια περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι, το σκάφος ανεφοδιάστηκε και το πλήρωμά του επισκέφθηκε ιστορικά αξιοθέατα της Λεμεσού.

Η επίσκεψη στο λιμάνι της Λεμεσού ήταν προγραμματισμένη για τους απαραίτητους ανεφοδιασμούς αφού η φρεγάτα βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τον Νοέμβριο του 2018.

Στοιχεία σκάφους:

Η φρεγάτα ονομάστηκε έτσι από τον Διοικητή του αυτοκρατορικού ρωσικού ναυτικού, τον ωκεανογράφο-αντιναύαρχο Στεπάν Μακάροφ.

Οι φρεγάτες αυτού του τύπου έχουν εκτόπισμα 4.000 τόνων, μήκος 124 μέτρα, ταχύτητα 30 κόμβων και αντοχή στη θάλασσα μέχρι και 30 μέρες. Φέρουν βλήματα Kalibr-NK, πυραύλους εδάφους-αέρος Shtil-1, τορπίλες, εκτοξευτές πυραύλων και μπορούν να «φιλοξενήσουν» ελικόπτερα Kamov Ka-27 (ή Ka-31).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση