ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο ανήκει στον... Παύλο Πίττα

Βρέθηκαν αβγά κατσαρίδωνκαι περιττώματα ποντικών

Μόλις λίγα μέτρα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Baswater του Λονδίνου και σε μία από τις γειτονιές που διαμένουν αρκετοί Έλληνες, βρισκόταν το εστιατόριο Zorbas.

Σύμφωνα με την Evening Standard πρόκειται για, «το πιο βρώμικο εστιατόριο του κόσμου έκλεισε λόγω των συνθηκών που εντόπισαν οι αστυκτηνιατρικές υπηρεσίες». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι στην Ελληνική Ταβέρνα «Ζορμπάς» βρέθηκαν αβγά κατσαρίδων στα ντουλάπια που φυλάσσονταν οι φακές και άλλα όσπρια και περιττώματα ποντικών στον πάγκο προετοιμασίας φαγητού. Μέσα σε βάζο με ταχίνι ήταν έτοιμα να εκκολαφτούν αβγά μύγας.

Ακόμη και στον ψυγειοκαταψύκτη του εστιατορίου υπήρχαν σάπια προϊόντα

Στον 60χρονο σεφ του εστιατορίου Παύλο Πίττα, ασκήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο δικαστής Μάργκτ Κόλμαν του απαγόρευσε απ’ αορίστου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εστιάτορα και μάγειρα, ενώ σχολίασε ότι «ο Ζορμπάς ήταν ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχω δει».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μπαίνει λουκέτο στον Ζορμπά. Το εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου στην πρώτη δίκη, η οποία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016.

reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X