ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To «όχημα νεκροφόρα» και ο κακοφανισμένος Αρχιεπίσκοπος που έφυγε θυμωμένος από την βουλή

Δεν επέτρεψαν στον οδηγό του αυτοκινήτου του να τον μεταφέρει εντός του χώρου στάθμευσης της Βουλής

Με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας εξαιτίας της Τριμερής Συνόδου αλλά και με τον θυμωμένο Αρχιεπίσκοπο ασχολείται στο σημερινό Politicsblog της Καθημερινής ο Ονασαγόρας.

 

Κάποιοι έτριβαν τα μάτια τους από τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν για τον Σίσι κατά τη χθεσινή επίσημη επίσκεψή του. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το "όχημα νεκροφόρα", όπως το χαρακτήρισε με χιούμορ (λόγω όγκου και χρώματος) κάποιος αστυνομικός. Το όχημα έφερε στην Κύπρο η προσωπική φρουρά του Σίσι και ακολουθούσε παντού την προεδρική πομπή. Πρόκειται όπως ενημερώθηκα για ένα όχημα που στοιχίζει εκατομμύρια λόγω της τεχνολογίας που κουβαλάει και το οποίο ζηλεύουν πολλοί Πρόεδροι αφού μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων του είναι η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων στον χώρο που κινείται...

Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Αστυνομία για προστασία του υψηλού καλεσμένου ήταν όντως χωρίς προηγούμενο. Εκτός από τους 200 τόσους αστυνομικούς η Αστυνομία ενεργοποίησε και ελικόπτερο αλλά και drones που παρακολουθούσαν την πομπή του Σίσι από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, στη Βουλή και στο Προεδρικό στέλνοντας εικόνα στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου. Ωστόσο πολιτικός που παρακολουθούσε χθες τις εξελίξεις διερωτήθηκε: "Μα ήταν τυφλά τα drones μας;" και συνέχισε: "παρόλα τα μέτρα, τα ελικόπτερα και τα drones δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να αποτρέψουν την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γλύκα που έγινε λίγο πιο κάτω από το Προεδρικό! Σε μια περιοχή που είχε περισσότερους αστυνομικούς απ' ότι κατοίκους..."
Αληθεύει ότι το θέμα συζητήθηκε με έντονο τρόπο και στο Αρχηγείο;

Κακοφανισμένος και θυμωμένος έφυγε από την βουλή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αφού χθες δεν επέτρεψαν στον οδηγό του αυτοκινήτου του να τον μεταφέρει εντός του χώρου στάθμευσης της Βουλής. Όπως μου αναφέρθηκε από πηγή μου στην Βουλή που ασχολήθηκε με το θέμα: "Ήταν μια οδηγία που τηρήθηκε για όλους αλλά θα μπορούσε να γίνει μία εξαίρεση για τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του και δεν μπορούσε να διανύσει μεγάλη απόσταση με τα πόδια".

Το αποτέλεσμα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος να φύγει από τον χώρο ρίχνοντας... κεραυνούς. Απ' όσα έμαθα ούτε οι απολογίες του Συλλούρη, ούτε του Προεδρικού και της Αστυνομίας τον είχαν ηρεμήσει...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X