ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το οργανωμένο έγκλημα μας έχει απέναντι του»

Αυστηρό μήνυμα από τον Αν. Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας

Το μήνυμα της Αστυνομίας είναι ξεκάθαρο: Το οργανωμένο έγκλημα θα μας βρει απέναντί του - οι πολίτες και η κοινωνία μπορούν και πρέπει να μας εμπιστεύονται, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους το μεσημέρι, ο κ. Στυλιανού είπε πως τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία υλοποιεί συντονισμένες επιχειρήσεις σε παγκύπρια κλίμακα για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Πρόκειται, σημείωσε, για συνεχιζόμενες εντατικές ενέργειες, τόσο στις πόλεις όσο και στην επαρχία.

"Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το οργανωμένο έγκλημα, μάς έχει απέναντί του. Είμαστε αποφασισμένοι να περιορίσουμε τη δράση εγκληματικών στοιχείων και να ενισχύουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών", πρόσθεσε.

Είπε ότι οι συντονισμένες επιχειρήσεις έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα καθώς η Αστυνομία έχει προβεί σε αριθμό συλλήψεων.

Οι συλλήψεις, σημείωσε ο κ. Στυλιανού, έχουν γίνει ύστερα από στοχευμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά προσώπων στη βάση δικαστικών ενταλμάτων, καθώς και σε οχήματα διαφόρων προσώπων σε όλες τις πόλεις και επαρχίες.

Σημείωσε ότι ερευνήθηκαν 886 ύποπτα πρόσωπα, έγιναν 22 συλλήψεις (αδικήματα: συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα εμπρησμού, παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, παράνομη κατοχή περιουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διαρρήξεις και κλοπές)

Επίσης, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα 60 οικίες, 129 υποστατικά, 760 οχήματα, ελέγχθηκε αριθμός Φρουρών ασφαλείας και ανοικτοί χώροι, και κάτω από δένδρο εντοπίστηκε οπλισμός.

Κατασχέθηκαν: 2 έμφορτα πιστόλια, ένα περίστροφο, 1 αυτόματο τυφέκιο, 6 κυνηγετικά όπλα, ένα ζεύγος κάννες, 122 πλήρη φυσίγγια, χρηματικό ποσό ύψους €95,830, αρχαία αντικείμενα, ποσότητα χρυσαφικών.

Επίσης, 99 γραμμάρια κοκαΐνης και ποσότητα κάνναβης, 2 μπουκαλάκια με αναβολικές ουσίες καθώς και αριθμός καμερών ασφαλείας που καταγράφουν σε δημόσιο μέρος συνδεδεμένες με καταγραφείς (DVR)

Κατασχέθηκαν ακόμα ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, ένα τεμάχιο βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού, έξι κοινοί πυροκροτητές, ένα εμπύρευμα κοινού πυροκροτητή, 28 κροτίδες, δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών, 2 πτυσσόμενα ρόπαλα, μια κουκούλα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας και 2 σπρέι εκκένωσης επιβλαβούς αερίου.

Ο κ. Στυλιανού είπε ότι η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις και οι έρευνές της θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση. Θα είναι αμείωτες σε ένταση και αδιάλειπτες.

Σημειώνουμε, συνέχισε, ότι μέσα από τις έρευνες αυτές εξετάζονται και παλαιότερες σοβαρές υποθέσεις στο πλαίσιο πάντα της προσπάθειας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας γενικότερα.

"Οι επιχειρήσεις σχεδιάζονται με διαρκή αξιολόγηση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές και εκτελούνται συντονισμένα από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας. Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα. Εργάζεται με πείσμα και μεθοδικότητα και διαθέτει στελέχη με επαγγελματισμό και προσήλωση στο μέγιστο καθήκον της, την προστασία της κοινωνίας", συμπλήρωσε.


Υπόθεση θανάτου 10χρονου μαθητή

Οσον αφορά την υπόθεση αυτή, είπε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις από την Αστυνομία.

"Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας για άμεση καταχώρηση. Οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 28 Σεπτεμβρίου 2018", πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X