ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας (Pics)

Συναρμολογήθηκε το εντυπωσιακό ομοίωμα

Έτοιμο είναι, πλέον, το ομοίωμα του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία, καθώς η συναρμολόγηση των μερών που αφίχθηκαν στην Κύπρο την προηγούμενη βδομάδα, έχει ολοκληρωθεί.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες:

Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Λάρνακας, στις 18 Ιουνίου, τα κιβώτια με το αποσυναρμολογημένο αεροσκάφος φορτώθηκαν σε επτά ιδιωτικά αρθρωτά φορτηγά οχήματα για να μεταφερθούν στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και θα συναρμολογηθεί από αξιωματικούς της Ελληνικής Αεροπορίας.

Τα αρθρωτά φορτηγά οχήματα συνοδεύτηκαν στο ταξίδι τους στη Λευκωσία από αυτοκίνητα της Αστυνομίας και της Στρατονομίας.

 

 

Τα εγκαίνια

Οι εργασίες συναρμολόγησης του αεροσκάφους, αρχικά υπολογιζόταν ότι θα ολοκληρώνονταν μέχρι τον επόμενο μήνα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου κατά τις εκδηλώσεις του Ιουλίου. Στα εγκαίνια θα προσκληθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την κυπριακή πολιτεία θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το παρόν του θα δώσει ο Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Δεν έχει γνωστό αν στην τελετή εγκαινίων του αεροσκάφους θα καλεστούν πληρώματα των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ» το καλοκαίρι του 1974.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X