ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To νέο… high tech σύστημα συναγερμού που παρουσίασε η Αστυνομία

Στο σύστημα θα συνδεθούν όλα τα ιδιωτικά συστήματα συναγερμών

Η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί την προτεραιότητα της Κυβέρνησης, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, παρουσιάζοντας τη λειτουργία του Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών της Αστυνομίας. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου τόνισε, από την πλευρά του, πως η Δύναμη οδεύει σταθερά σε μία πορεία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού για να επιτελεί με περισσότερη πληρότητα την αποστολή της. Η παρουσίαση του Κεντροποιημένου Συστήματος Συναγερμών της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Tο Κεντροποιημένο Σύστημα Συναγερμών είναι μία νέα υπηρεσία, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος κατά περιουσίας, αφού μέσω του Συστήματος, η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και πυρκαγιών. Ουσιαστικά στο σύστημα θα συνδεθούν όλα τα ιδιωτικά συστήματα συναγερμών και σε περιπτώσεις που θα ενεργοποιούνται θα ειδοποιείται αυτόματα η Αστυνομία, η οποία θα καταφθάνει στο σημείο.

«Κάθε σύγχρονο κράτος που θέλει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών του πρέπει να προσφέρει στους πολίτες του, πρώτα και πάνω από όλα, ασφάλεια» δήλωσε ο Ι. Νικολάου. Αναφερόμενος στη σύνδεση των συστημάτων συναγερμού των υποστατικών με το Κεντροποιημένο Σύστημα Συναγερμών της Αστυνομίας, είπε ότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται ο χρόνος παρέμβασης της Αστυνομίας, δεν χρειάζεται η εμπλοκή του ιδιοκτήτη του υποστατικού, κινητοποιείται άμεσα το πλησιέστερο περιπολικό και επιτυγχάνεται μείωση του κοινού και σοβαρού εγκλήματος.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στo πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για την αντιμετώπιση και μείωση του κοινού και σοβαρού εγκλήματος εφαρμόστηκε ο θεσμός της κοινοτικής αστυνόμευσης, με αύξηση των Αστυνομικών της Γειτονιάς σε 76 μέλη και των Παρατηρητών της Γειτονιάς (που σήμερα φθάνουν τους περίπου 90,000).

Παράλληλα, είπε, μέσα από τις συντμήσεις τμημάτων ενισχύθηκαν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, και η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του, ενδυναμώνοντας τη σχέση του Σώματος με τον πολίτη.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως το νέο αυτό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης διαχείρισης 2.000 κλήσεων, σε περιπτώσεις διαρρήξεων, ληστειών και πυρκαγιών, σε αντίθεση με το μέχρι πρότινος σύστημα, το οποίο είχε τη δυνατότητα να δέχεται ταυτόχρονα δύο μόνο κλήσεις.

Μέσω του Συστήματος αυτού, εξήγησε, μόλις ηχήσει ο συναγερμός σε κάποιο υποστατικό, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την Αστυνομία, γίνεται άμεση ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη και της διεύθυνσης του υποστατικού και ταυτόχρονα το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων, αποστέλλει το πλησιέστερο προς το συμβάν περιπολικό όχημα.

«Το Κεντροποιημένο Σύστημα Συναγερμών, αναμφίβολα, συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, στη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης της Αστυνομίας σε περιστατικά διαρρήξεων, ληστειών και πυρκαγιών και γενικότερα στην πρόληψη, αλλά και πάταξη του εγκλήματος», τόνισε ο Αρχηγός.

Επίσης, επεσήμανε πως η υλοποίηση πτυχών της έξυπνης αστυνόμευσης και η τεχνολογική αναβάθμιση ευρύτερα αποτελεί για το σώμα στρατηγικό στόχο, ως επίσης βασικό συστατικό στο νέο μοντέλο αστυνόμευσης που η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X