ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το κρυμμένο σημειωματάριο και το σπίτι «μυστήριο»

Παρουσιάστηκαν νέα τεκμήρια

Δημήτρης Λουκά

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από όσα έγιναν στην περασμένη δικάσιμο, τελείωσε και επίσημα η δίκη εντός δίκης για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο.

Ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, απέσυρε την ένσταση στην διαδικασία δίκης εντός δίκης, πράγμα που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο και δόθηκε ένα τέλος στα όσα ισχυριζόταν ο Τζιωνής περί πιέσεων που δεχόταν από τους ανακριτές.

Διαβάστε επίσης Τροχαίο με μοτοσικλετιστή στην Λευκωσία (pic)

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη διαδικασία, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, έβαλε τον κατηγορούμενο στα «σχοινιά» με τις ερωτήσεις της. Ο Λοΐζος Τζιωνής έκανε την ανατροπή λέγοντας τελικά πως δεν πιέστηκε από τους ανακριτές την μέρα της ανάκρισης του.«Πίεσα τον εαυτό μου για τα ψέματα που έλεγα για τον Λευτέρη».

Το σημειωματάριο και τα τεκμήρια στον Κόρνο

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με τον αστυφύλακα, Αντρέα Παναγή, χειριστή τεκμηρίων της πολύκροτης υπόθεσης. 

Κατά την δικάσιμο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας τεκμήρια που έλαβαν οι αρμόδιοι για την υπόθεση. Αυτά δε που προκάλεσαν ενδιαφέρον ήταν ένα μαχαίρι, κάλτσες που ήταν μέσα στην τσάντα που βρέθηκε στην οδό Σκιάθου 3 και μια μαύρη τρίχα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από ένα σπίτι στην περιοχή του Κόρνου. Σημειώνεται πως η πρώτη αναφορά που έγινε για το συγκεκριμένο σπίτι ήταν από τον λοχία Σάββα Σιαμούτη κατά την διάρκεια της κατάθεση του. Σύμφωνα με τον αστυφύλακα Παναγή από το εν λόγω σπίτι παραλήφθηκαν ένα μαχαίρι, μια άγνωστη φυτική ξηρή ουσία, ένας σπαστήρας καθώς και ένα μεταλλικό μαχαίρι στην πόρτα του ψυγείου. Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι ρόλο διαδραματίζει το σπίτι που βρίσκεται σ’ ένα αγρόκτημα στην περιοχή του Κόρνου.

Ο μάρτυρας Παναγή αναφέρθηκε και στο βιβλιάριο που εντοπίστηκε σε όχημα που στάλθηκε για εξετάσεις στο γραφολογικό εργαστήριο της ΥΠΕΓΕ. Ο αστυφύλακας είπε ότι ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, «ηταν μεταξύ πατινιού και τιμονιού» τόνισε προσθέτοντας «δεν το έβαλε κάποιος εκεί για να το αποθηκεύσει». Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου ήταν σκυφτός σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η επόμενη δικάσιμος είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Τετάρτη 19/12 στις 9 το πρωί. Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είπε ότι θα παρουσιάσει φωτογράφους που έχουν βγάλει φωτογραφίες σε διάφορες σκηνές. Το 24NEWS θα βρίσκεται στην δικαστική αίθουσα για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X