ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το γκράφιτι στην παλιά Λευκωσία για τον άδικο χαμό της Έλενας (Pics)

«Δεν πιστεύαμε πως στην Κύπρο συνέβαιναν αυτά τα πράγματα»

Ο θάνατος της Έλενας Φραντζή και τα φρικτά γεγονότα που επανήλθαν στην επικαιρότητα και αφορούν τον πάτερ και την Πρεσβυτέρα, τους ανάδοχους γονείς της, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης, αλλά πυροδότησαν και το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του ζωγράφου, Χρίστου Κακουλλή.

Περισσότερα στην σελίδα του, CRS στο facebook

Ο νεαρός καλλιτέχνης, έφτιαξε ένα γκράφιτι σε τοίχο της Λαϊκής Γειτονιάς στην Λευκωσία, με τίτλο «Διπλό Μαρτύριο». Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο Χρίστος, το γκράφιτί του απεικονίζει τον Ιησού, ο οποίος κουβαλά τον σταυρό του, με το αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι του, ενώ πάνω στον σταυρό φαίνεται να κάθεται η φιγούρα ενός κοριτσιού, που συμβολίζει, σε αυτήν την περίπτωση, την Έλενα Φραντζή.

Όπως αναφέρει στο 24News, o Χρίστος, «Είναι διπλό το μαρτύριο και η απογοήτευση για ένα τετράχρονο κορίτσι που υιοθετείται από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται ότι εκπροσωπούν το Θεό και αντί την ηρεμία, την γαλήνη και την ευτυχία να βιώνει την κόλαση.

Όπως ο Χριστός, που δίδασκε την αγάπη και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, σταυρώθηκε, έτσι και ένα αθώο κορίτσι, που το πρόσωπο του αντανακλούσε την παιδική αθωότητα, προσδοκώντας αγάπη και θαλπωρή σε μια οικογένεια, «σταυρώθηκε» και μαρτύρησε και τελικά δεν άντεξε να ζήσει ούτε 33 χρόνια, όσα, δηλαδή, έζησε ο Χριστός, πεθαίνοντας στα 29 της χρόνια.».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X