ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ελληνικό βίντεο που συγκινεί και διχάζει

Το όχημα που παρέσυρε την ανάπηρη αδερφή του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Συγκίνηση και, παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τις τελευταίες ώρες, και πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία, ιδιαίτερα όταν αυτά χρησιμοποιούν και αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινούνται.

Στην αρχή του βίντεο, ένας νεαρός, έφηβος, με έναν λοστό, περπατά στον δρόμο και ρίχνει ένα-ένα τραπεζάκια και πάγκους. Στο τέλος, φτάνει σε ένα αυτοκίνητο και αρχίζει να του σπάει τον ανεμοθώρακα με τον λοστό. Οι περαστικοί τον ακολουθούν, τον ακινητοποιούν και τον ξυλοφορτώνουν.

Η πλοκή, ακολούθως, μεταφέρεται πίσω στον χρόνο και δείχνει τον ίδιο νεαρό να προσπαθεί να σπρώξει το αναπηρικό καροτσάκι στο οποίο βρίσκεται η αδερφή του, αλλά συναντά συνεχώς εμπόδια (αυτά τα οποία ρίχνει κάτω, στην συνέχεια). Στο τέλος, φτάνει στην διασταύρωση, όπου βρίσκεται το πρωταγωνιστικό όχημα - σταθμευμένο πάνω σε ράμπα αναπήρων. Προσπαθεί να διασταυρώσει, αλλά λόγω μειωμένης ορατότητας, δεν προσέχει άλλο, διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα το τελευταίο να κτυπήσει την αδερφή του και να την ρίξει στον δρόμο.

Τα διλήμματα

Το βίντεο «είναι μια ταινία που μας ζητάει να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες, να σκεφτόμαστε πέρα από τη δική μας ευκολία και να μοιραζόμαστε την κοινότητα μας και τους δρόμους μας με ίσους όρους για όλους. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας συνήθειες και δημιουργώντας καλύτερα πρότυπα. Αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μας αφορά όλους.»

Την ίδια στιγμή, όμως, σοβαρά ερωτηματικά προκαλούνται (και εκφράζονται από πολλούς χρήστες του διαδικτύου), σε σχέση με την αυτοδικία, το να παίρνει κανείς, δηλαδή, τον νόμο στα χέρια του, όταν νιώθει ότι αδικείται. Στο τέλος, ο νεαρός καταλήγει τραυματισμένος στο κρατητήριο, όπου, όταν αφήνεται ελεύθερος, τον περιμένει η αδερφή του και τον ρωτά με τρυφερότητα εάν έχει κτυπήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X