ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έλα να δεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τι έδειξε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Η έκθεση την οποία εξέδωσε σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφορικά με τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιγράφει μια πολύ ζοφερή εικόνα, για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους και τις κοινότητες, αλλά και στις άλλες αρχές, όπως είναι τα Συμβούλια Αποχετεύσεων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την ειδική έκθεση, που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορά τον οικονομικό, διαχειριστικό έλεγχο και έλεγχο συμμόρφωσης Δήμων, Κοινοτικών Συμβουλίων, Συμβουλίων Αποχετεύσεων και Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας με τελευταίο έτος οικονομικού ελέγχου το έτος που έληξε στις 31.12.2016, αλλά και παράθεση μεταγενέστερων στοιχείων και πληροφοριών μέχρι την ημερομηνία ελέγχου, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως «είναι πλέον προφανές και θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να ληφθούν μέτρα ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι βιώσιμη».

«Το γεγονός ότι υπάρχει ένας τόσο μεγάλος αριθμός δήμων και κοινοτήτων οδηγεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε «καταγράφουμε στην έκθεση μας μεγάλο αριθμό υποθέσεων, οι οποίες έχουν οδηγηθεί στο Γενικό Εισαγγελέα, για ποινική διερεύνηση και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και γενικά διοίκησης των οργανισμών αυτών που δεν είναι στο επίπεδο που θα ανέμενε ο πολίτης να τυγχάνουν διαχείρισης το δημόσιο χρήμα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X