ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τμήμα Δασών: Από εδώ μπορείτε να αγοράσετε το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο

Πίνακας ανά Επαρχία

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 2018 θα πωλούνται στο κοινό Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:


Στυγερή δολοφονία Χριστοδούλου - Στο Δικαστήριο οι 4 Ελληνοκύπριοι


 

Η πώληση των χριστουγεννιάτικων δέντρων από τα κέντρα πώλησης θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 μέχρι τις 15:00.

 

Διευκρινίζεται ότι τα δέντρα που θα διατεθούν προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών στα πλαίσια δασοκομικών χειρισμών, που γίνονται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες.

Υπενθυμίζεται ότι η υλοτομία, η κατοχή και η μεταφορά χριστουγεννιάτικων δέντρων χωρίς τη σχετική άδεια του Τμήματος Δασών αποτελεί, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ ή φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή και τις δύο ποινές μαζί.

Προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων, τις αναγκαίες άδειες υλοτομίας και μεταφοράς και να τις παρουσιάζουν όταν τους ζητηθούν από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών για έλεγχο. Παράλληλα, πριν μεταφέρουν τα δέντρα από τους τόπους υλοτομίας θα πρέπει να μεριμνούν για το σφράγισμα τους, στο κάτω μέρος (εγκάρσια τομή) με σφραγίδα του Τμήματος Δασών απευθυνόμενοι στον πλησιέστερο δασικό σταθμό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X