ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τιμές καυσίμων! Φωτιά στις τσέπες μας

Φουλ για ρεκόρ ακρίβειας

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, η μέση τιμή για την αμόλυβδη 95 οκτανίων παγκύπρια κυμαίνεται στα 1,284 ευρώ/λίτρο, ενώ ο μέσος όρος της τιμής του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,295 ευρώ/ λίτρο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της συναδέλφου Μαρίας Ηρακλέους στην εφημερίδα Καθημερινή τα νέα, πάντως, δεν είναι θετικά καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι με την αγορά καυσίμων φορείς, διαπιστώνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας σε διεθνές επίπεδο, η τάση στις τιμές των καυσίμων είναι μάλλον ανοδική.

Σε περίπτωση δε, που η αμόλυβδη σκαρφαλώσει πέρα από €1,30 / λίτρο τότε θα μιλάμε για ρεκόρ ακρίβειας, σημείωσε ο λειτουργός του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών Γιώργος Στυλιανού. Σημειώνεται πάντως ότι η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο ήταν τον Ιούνιο του 2014 με τη λιανική τιμή να φτάνει το €1,45/λίτρο, και οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς κυμαίνονταν στα 150 δολάρια/βαρέλι.

Τι αναφέρουν οι πρατηριούχοι
Από τη στιγμή που αγοράζουμε καύσιμα από το εξωτερικό, είναι λογικό οι τιμές να διαμορφώνονται αναλόγως των διεθνών εξελίξεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εταιρίες δεν έχουν λόγο στη διαμόρφωση των τιμών. «Οι εταιρίες καυσίμων είναι αυτές που αλλάζουν τις τιμές, ωστόσο, και αυτές με την σειρά τους πώλησαν ακριβότερα λόγω ακριβότερης παραλαβής», αναφέρει σχετικά στην Καθημερινή και αποδίδει έτσι την αύξηση αποκλειστικά στις παγκόσμιες εξελίξεις. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτή, το μέσο περιθώριο κέρδους πρατηριούχων και εταιριών μαζί, ανέρχεται στα 13 σεντς/λίτρο και αποτελούν το ένα δέκατο της τελικής διαμορφωθείσας τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X