ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι θα γίνει με την έκδοση του Τούρκου δολοφόνου που πιάστηκε στην Πάφο

Ο εμπρησμός και οι τρεις φόνοι

Είναι πολύ νωρίς να γίνουν οι επαφές και οι ενέργειες για την `έκδοση` (στα κατεχόμενα) του Γιλμάζ Γκιουμούς, ο οποίος συνελήφθη στην Πάφο την Τετάρτη, είπε σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο Τ/κ συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα, Χακί Τζελάλ Ονέν.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Ονέν είπε ότι πρώτα θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης της σύλληψης του σε δικαστήριο στον «νότο», όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία, και μετά θα γίνουν οι επαφές και ενέργειες για πιθανή έκδοσή του στο ψευδοκράτος.

Είπε ακόμα ότι θα παρακολουθούν την υπόθεση από κοντά και θα αναμένουν τις εξελίξεις πριν αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους.

Ανάφερε ακόμα ότι κατά τη σύλληψη του στην κατοχή του εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών αλλά και πλαστά έγγραφα, «κατηγορίες πολύ σοβαρές» όπως είπε.

«Θα περιμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης. Μετά σίγουρα θα γίνουν επαφές για το θέμα της έκδοσης του αλλά είναι πολύ νωρίς να αναφερθώ στο θέμα αυτό. Θα περιμένουμε πρώτα τις εξελίξεις αφού ο Γιλμάζ αντιμετωπίζει κατηγορίες σοβαρές και η διαδικασία (εκδίκαση της υπόθεσης) αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο. Θεωρώ ότι η ποινή του θα είναι μεγάλη λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών» είπε.

Είπε ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι λόγω του ότι ο Γιλμάζ αρχικά συνελήφθη και κατηγορήθηκε στην Βρετανία, μπορεί η Βρετανία να ζητήσει την έκδοση του στην χώρα αυτή.

«Θε περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα» ανέφερε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 ετών από Βρετανικό δικαστήριο για εμπρησμό διαμερίσματος στο Νότιο Λονδίνο το 2003 και τον θάνατο τριών προσώπων που ήταν μέσα σε αυτό. Εκδόθηκε στην Τουρκία για να εκτίσει την ποινή του και στο 2015 απέδρασε από τις τουρκικές φυλακές και διέφυγε στα κατεχόμενα όπου και διέμενε τα τελευταία τρία περίπου χρόνια. Συνελήφθη στην κατεχόμενη Κερύνεια την 1η Μαΐου και αφού ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για λόγους υγείας κατάφερε και απέδρασε ενώ με την βοήθεια δύο φίλων του διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές όπου και συνελήφθη στις 23 Μαΐου στην Πάφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X