ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην δημοσιότητα από την ΟΕΛΜΕΚ η πρόταση της Κυβέρνησης

Την δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρία της κοινή συνεδρία των ηγεσιών των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να παρεβρίσκονται οι προέδροι ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Αν και η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30, αυτή ξεκίνησε γύρω στις 14:30 λόγω της μετάβασης του Φίλιου Φυλακτού και του Παναγιώτη Λυσάνδρου στο Προεδρικό για να παραλάβουν γραπτώς την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του αδιεξόδου. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η κάθε οργάνωση θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνεδρίες ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει μια κοινή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΠΟΕΔ μετά το πέρας της συνεδρίας, «αναμένεται νέα πρόταση από την Κυβέρνηση», την οποία και θα αξιολογήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φυλακτού αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΟΕΔ για να φέρει την νέα πρόταση από το Προεδρικό.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαϊδης δημοσίευσε το περιεχόμενο της προτάσης της Κυβέρνησης, το οποίο είναι το εξής:

1. Στη βιολογική μείωση: 1 περίοδος +1 περίοδος πίστωση
2. Για τους ΒΔ και ΒΔ Α' : 1 περίοδος
3. Υπευθυνότητα: μόνο για Γ' Λυκείου
4.Νεοεισερχόμενοι: για φέτος τουλάχιστο ότι ισχύει με τους υπόλοιπους για το βιολογικό.
5. Απόσυρση των επιβαρύνσεων (penalties) για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, καταληκτικά δήλωσε πως "απορρίπτονται όλα, επιστροφή στην πρόταση της 2ας Ιουλίου"

Αυτούσια η δήλωση του ΓΓ της ΠΟΕΔ:

«Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων. Οι τρεις οργανώσεις είχαν να αξιολογήσουν τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας μέχρι σήμερα, τα οποία ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου, οι χθεσινές γενικές συνελεύσεις των μελών μας και η ψεσινή συνάντηση που έγινε το χθες το βράδυ μεταξύ της Υπουργικής επιτροπής και των προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η οποία αναμένουμε να έρθει κοντά μας σήμερα. Προφανώς φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποια νέα πρόταση από πλευράς της Κυβέρνησης, την οποία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα αξιολογήσουν αύριο το πρωί, σε νέα διοικητικά συμβούλια που θα συγκληθούν στις 10 πρωί, ξεχωριστά για την κάθε μια, και στη συνέχεια κοινή συνεδρία στις 12.30 το μεσημέρι.»

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X