ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι αναφέρει το πόρισμα για την αγορά των ελικοπτέρων Agusta

Λήφθηκε μεγάλος αριθμός καταθέσεων

Ταξινομείται η υπόθεση των συνθηκών απόκτησης ελικοπτέρων Agusta Westland από την Εθνική Φρουρά και από την Αστυνομία κατά το 2008 αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές μετά από έρευνες κατέληξαν στο ότι δεν διαπιστώθηκαν πράξεις ή παραλείψεις στην αγορά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία συμπλήρωσε την μελέτη και αξιολόγηση των εκθέσεων των δύο ποινικών ανακριτών και του ογκώδους μαρτυρικού υλικού που συλλέγηκε, σε σχέση με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι η ποινική διερεύνηση αφορούσε στις διαδικασίες αγοράς τριών ελικοπτέρων για τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς και άλλων 2 ελικοπτέρων για τις ανάγκες της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές προέβηκαν σε εμπεριστατωμένες έρευνες και στη λήψη μεγάλου αριθμού καταθέσεων, εγγράφων και άλλων στοιχείων, προστίθεται.

"Όπως προκύπτει από τις Εκθέσεις των ποινικών ανακριτών, αυτοί κατέληξαν για τους λόγους τους οποίους εξηγούν, στο συμπέρασμα ότι και στις δύο περιπτώσεις που διερευνήθηκαν, δεν διαπιστώθηκαν πράξεις ή παραλείψεις εκ μέρους οποιωνδήποτε εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες να συνιστούν οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ως ήταν το αντικείμενο της έρευνας".

Η Νομική Υπηρεσία αναφέρει τέλος ότι συμφωνεί με την εισήγηση των ποινικών ανακριτών για ταξινόμηση της υπόθεσης υπό το φως όλων των συλλεγέντων στοιχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X