ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι λέει η ΑΗΚ για τον ερχομό ανταγωνιστή

Δηλώσεις για τις χρεώσεις

Με τον πρώτο στην Κύπρο, ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Power Energy Cyprus (P.E.C) να προχωρά πλέον ολοταχώς στην λειτουργία του, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, όπως δηλώνει στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος της Χριστίνα Παπαδοπούλου, "βλέπει τον ανταγωνισμό ως μια ευκαιρία και ένα κίνητρο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και ο καταναλωτής αποκτά πλέον επιλογές κι αυτό είναι προς όφελος όλων".


Η ΑΗΚ δεν θα παίζει μόνη στην παροχή ρεύματος


Ο νέος ιδιωτικός ηλετροπαραγωγός σταθμός σχεδιάστηκε για παραγωγή 230 μεγαβάτ με μονάδες συνδυασμένου κύκλου. Βρίσκεται κοντά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στον Βασιλικό. Η τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 15 Φεβρουαρίου.

Η κ. Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι "η ΑΗΚ είναι ανοικτή στον ανταγωνισμό διότι αυτός δημιουργεί κίνητρο εξέλιξης υποδομών, ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς καινοτόμων υπηρεσιών στον καταναλωτή".


Κύπρος: Ζητιάνος το πρωί...με λιμουζίνα την νύχτα


Η Αρχή, συνέχισε, έχει στο δυναμικό της δυνάμεις παραγωγής υψηλής αποδοτικότητας και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ανταγωνισμό και θα είναι το κίνητρο μας να γίνουμε καλύτεροι.

Σε ερώτηση αν οι χρεώσεις θα είναι πιο χαμηλές, απάντησε ότι "οι χρεώσεις μας ελέγχονται πλήρως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πράγμα που θα γίνεται για τον όποιον ανταγωνιστή έρθει".


Ανεξέλεγκτα επιδόματα, χορηγίες και διπλοπληρωμές εντοπίζει ο Οδυσσέας


Τα επιτρεπόμενα έσοδα της ΑΗΚ, διευκρίνισε, καθορίζονται κάθε χρόνο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου. "Οι χρεώσεις μας εξαρτώντας κυρίως από την τιμή του πετρελαίου, μαζούτ, που είναι η πρώτη ύλη. Αναμένουμε ότι η διάθεση του φυσικού αερίου σε χαμηλή τιμή, η αύξηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα συμβάλουν στην σταθεροποίηση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα".

Σημείωσε, ότι ο πελάτης θα έχει την επιλογή, να κρίνει και να αποφασίσει πού θέλει να απευθυνθεί.

Εμείς ως ΑΗΚ, είπε η κ. Παπαδοπούλου, επενδύουμε σε νέες υποδομές, τεχνολογίες που συνέχεια αναβαθμίζονται, στην αξιοπιστία της παραγωγής, μεταφοράς και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

"Η εξυπηρέτηση πελατών είναι συνεχώς στόχος μας και την αναβαθμίζουμε. Η Αρχή Ηλεκτρισμού επενδύει σε νέες τεχνολογίες, νέες υποδομές για να έχει αξιόπιστο δίκτυο", συμπλήρωσε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X