ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι γνώμη έχουν για το Black Friday οι Κύπριοι-Τι πρέπει να προσέξουμε

Πραγματικό όφελος από Black Friday αν οι εκπτώσεις είναι μεγάλες

Πραγματικό όφελος για τους Κύπριους καταναλωτές από το ξενόφερτο Black Friday, που θα γίνει αύριο και στην Κύπρο, θα υπάρχει αν οι εκπτώσεις είναι μεγάλες, λέει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Σταμάτης Ρωσσίδης.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι "το όφελος για τους καταναλωτές θα υπάρχει αν γίνεται όπως στις άλλες χώρες, όπου γίνονται πραγματικά μεγάλες εκπτώσεις, 70%-80%. Οι άνθρωποι στο εξωτερικό κοιμούνται έξω από τα καταστήματα περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες να μπουν μέσα να κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές".

Αρα, σημείωσε, αν είναι τέτοιες τεράστιες εκπτώσεις τότε είναι καλό για τους καταναλωτές, αν όμως απλά είναι μια ευκαιρία να βρουν κάποιο τρόπο να αυξήσουν τις πωλήσεις τα καταστήματα με το να κάνουν μια μικρή έκπτωση, αυτό δεν θα ωφελήσει τους καταναλωτές.

"Ναι μεν είναι καλό πάντοτε για το θέμα των εκπτώσεων αλλά να είναι πραγματικές εκπτώσεις κι όχι ευκαιρία για να πωλήσουν τα προϊόντα τους οι καταστηματάρχες", πρόσθεσε.

Οι καταναλωτές, συνέχισε, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην επηρεάζονται από τις διαφημίσεις, να γνωρίζουν τις αρχικές τιμές στις οποίες ήταν τα προϊόντα προ των εκπτώσεων.

Με τις διαφημίσεις, είπε, επηρεάζεται ο καταναλωτής ψυχολογικά και χωρίς να σκεφτεί, πάει να αγοράσει κάτι που δεν είναι πραγματικά σε έκπτωση.

Από την πλευρά του, ο Επιθεωρητής Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Κακκουλής ανέφερε ότι βάση τη νομοθεσία των εκπτώσεων πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφή τιμών, κάτι που είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να πράττουν.

"Εμείς ως Υπηρεσία μπορούμε να διενεργήσουμε έλεγχο στα καταστήματα αν υπάρχουν διπλές αναγραφές τιμών πάνω στα προϊόντα.Για παράδειγμα αύριο, η Υπηρεσία μπορεί να αποστείλει λειτουργούς σε καταστήματα για να ελέγξουν κατά πόσο η αρχική τιμή είναι πραγματική και κατά πόσον υπάρχει διπλή αναγραφή τιμών", συμπλήρωσε.

Η Black Friday στο εξωτερικό είναι ημέρα αγορών. Πρόκειται για την πρώτη ημέρα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και σηματοδοτεί ουσιαστικά την αρχή των αγορών για τη μεγάλη γιορτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση