ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tι είναι το φαινόμενο «Sun outage» που ενδεχομένως να επηρεάσει κάποια κανάλια στην Κύπρο

Διαβάστε την ανακοίνωση τις ανακοινώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η MTN ενημερώνει τους συνδρομητές της υπηρεσίας MTN TV ότι λόγω του φυσικού φαινομένου ‘Sun outage’, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η λήψη καναλιών που διατίθενται στη συνδρομητική πλατφόρμα της MTN TV, μέχρι και τις 8 Μαρτίου όπου και διαρκεί το φαινόμενο αυτό. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, μπορεί να παρατηρηθεί διακύμανση στη ποιότητα της εικόνας ή ακόμα και διακοπή για λίγα μόνο λεπτά, κοντά στις μεσημεριανές ώρες.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται δυο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, όπου ο ήλιος ευθυγραμμίζεται με τους δορυφόρους και τους επίγειους σταθμούς λήψης σήματος. Η έντονη ακτινοβολία του ήλιου ευρύνεται σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τους δορυφόρους για τη λήψη των καναλιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα και η λήψη σήματος σε κάποια από τα κανάλια της υπηρεσίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε στα facebook της και η CYTΑ ενημερώνοντας με την σειρά της το πρόβλημα που ενδεχομένως να παρουσιαστεί.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η Cytavision ενημερώνει τους συνδρομητές της ότι μέχρι και την Τρίτη 6 Μαρτίου, αναμένεται ολιγόλεπτη διακοπή σε μεμονωμένα κανάλια διάρκειας 10-12 λεπτών (γύρω στις 13.00-13.50), λόγω του φυσικού φαινομένου Sun Interference.

Κατά το φαινόμενο αυτό, στις προαναφερόμενες ώρες, ο ήλιος βρίσκεται πίσω από την οπτική επαφή μεταξύ ενός επίγειου σταθμού και ενός δορυφόρου. Ο ήλιος ακτινοβολεί έντονα σε ολόκληρο το φάσμα, συμπεριλαμβανομένων των συχνοτήτων μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τους δορυφόρους, οπότε ο ήλιος ξεχειλίζει το σήμα από τον δορυφόρο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το σήμα αυτό, σε σημείο που να παρουσιάζεται έντονο pixelation μέχρι και διακοπή, σε κάποια από τα κανάλια της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X