ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρία των οργανώσεων για αξιολόγηση του διαλόγου με Υπ. Παιδείας

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η κοινή συνεδρία των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, στα γραφεία της ΠΟΕΔ, που προέβη σε αξιολόγηση των προφορικών απαντήσεων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στις εισηγήσεις που του είχαν αποστείλει γραπτώς οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την περασμένη Παρασκευή.

Πριν την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις των συλλογικών σωμάτων των οργανώσεων. Στις 09:00 συνήλθε η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ και στις 09:30, η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ στις 10:00 συνήλθε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανοίγουν κύκλο επαφών με τα κόμματα.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της κοινής συνεδρίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων, σε ό,τι αφορά την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για κατάργηση θρησκευτικών αργιών, είπε ότι είναι μία πρόταση, η οποία θα περάσει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

«Υπάρχουν κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων που είχαν εγκριθεί πριν από 1,5 χρόνο το 2017, και είναι απορίας άξιο γιατί αυτή η εισήγηση δεν τέθηκε τότε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Συνεπώς, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι αφήνονται αιχμές όσον αφορά τη διαδικασία τήρησης των αργιών, ο κ. Σωκράτους είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι μέσα στους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, προβλέποντας συγκεκριμένα πράγματα για τους εκκλησιασμούς και εκκλησιασμοί γίνονται.

«Επομένως, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σχόλιο και επίσης, γιορτές γίνονται σε ό,τι αφορά την Ημέρα των Γραμμάτων, παραδείγματος χάριν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού χρόνου αλλά εμείς και ως εκπαιδευτική οργάνωση κάναμε και σε απογευματινό χρόνο εκδηλώσεις με αφορμή και τις εθνικές επετείους αλλά και τις συγκεκριμένες γιορτές. Αυτό είναι καθιερωμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προφανώς, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εισήγηση. Είναι κάτι το οποίο θα μελετηθεί. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιανδήποτε ένσταση», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X