ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θυμήθηκαν ότι πρέπει να πάρουν ξανά την υπόθεση στην Ιερά Σύνοδο

Μια ψυχή χάθηκε και η Εκκλησία σε κόντρα

Επιστροφή της Εκκλησίας σε εποχές όπου ταλανιζόταν δημόσια από έριδες, τείνει να προκαλέσει το τραγικό περιστατικό με θύμα την 29χρονη Έλενα Φρατζή.

Τα όσα έρχονται στην επιφάνεια λαμβάνουν απρόβλεπτες διαστάσεις, ανοίγοντας τον κύκλο όσων είχαν εμπλοκή σε μια υπόθεση η οποία χρονολογείται από το 2013. Ο θάνατος της 29χρονης έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με τον οικείο Μητροπολίτη Ησαΐα να ανοίγει και πάλι τον φάκελο μιας υπόθεσης, που σχετίζεται με το πρόσφατο τραγικό περιστατικό, και χρονολογείται από το 2013. Μια εξέλιξη που δεν είναι άσχετη με τις τριβές που έχουν προκληθεί εντός της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και Μητροπολίτης Ησαΐας, δημόσια διαφώνησαν για το χειρισμό που έτυχε από πλευράς εκκλησίας ο εν λόγω ιερέας.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε ο Προκαθήμενος της εκκλησίας ο οποίος ουσιαστικά κατηγόρησε τον Μητροπολίτη Ησαΐα για τον χειρισμό του ιερέα, το 2013 αλλά και σήμερα, υποστηρίζοντας πως ίδιος θα τον είχε καθαιρέσει. Δημόσια τοποθέτηση που προκάλεσε την έκρηξη του Ταμασού Ησαΐα.

Κόντρα και αιχμές

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας στην απάντησή του, ανοιχτά άφησε να νοηθεί ότι τα όσα υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πως ο ίδιος έπεισε την Σύνοδο για την αθωότητα του ιερέα, δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα.

Όπως υποστήριξε, φιλοξενούμενος στην κρατική τηλεόραση, ο ίδιος πραγματοποίησε έρευνες και πήγε το όλο θέμα στην Ιερά Σύνοδο, για να ακολουθήσουν τρίχρονες ανακριτικές έρευνες από τις οποίες δεν προέκυψε κάτι το μεμπτό για τον ιερέα.

Η απόφαση από πλευράς εκκλησίας , όπως είπε, πάρθηκε πριν τελεσιδικήσει στα πολιτικά δικαστήρια παρόμοια υπόθεση με αυτή που ερεύνησε η εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Ησαΐας είπε επίσης πως και μετά την καταδικαστική απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων επανήλθε στην Ιερά Σύνοδο, συνεχίζοντας να έχει σε αργία τον ιερέα. Το θέμα για την εκκλησία έκλεισε εκεί μιας και όπως είπε οι έρευνες θα διαρκούσαν άλλα τρία χρόνια. Μετά τα όσα διημείφθησαν μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Μητροπολίτη Ταμασού ο φάκελος της υπόθεσης θα ανοίξει και πάλι με τον Ταμασού Ησαΐα να επαναφέρει την όλη υπόθεση στην Ιερά Σύνοδο.

Πηγή: Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X