ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θυμήθηκαν... ασθένειες οι ύποπτοι για το σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ

Οι ύποπτοι συνδέονται με προγράμματα που είναι υπό εξέταση του ΤΕΠΑΚ της περιόδου 2008 -2015 συνολικού ύψους €5 εκατομμυρίων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από την δικαιοσύνη η διερεύνηση του σκανδάλου για τα ερευνητικά προγράμματα σε ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τα στοιχεία που εξασφάλισαν μέχρι στιγμής οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, το κύκλωμα δεν έδρασε μόνο μέσα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, εκμεταλλευόμενο τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, αποκομίζοντας διάφορα χρηματικά ποσά, αλλά και μέσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και μέσα από δηλώσεις του Γενικού εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή που για πρώτη φορά δημόσια υποστήριξε δημόσια ότι υπάρχει μαρτυρία που δείχνει διασύνδεση των σκανδάλων σε ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Χθες οι έξι ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την περαιτέρω κράτησή τους για άλλες πέντε μέρες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Ροζίτα Παυλίδου, 57 χρόνων, πρώην λειτουργό του ΤΕΠΑΚ τον γιο της 38 χρόνων, ιδιοκτήτη εταιρείας, τον Κώστα Κώστα, 41 χρόνων, καθηγητή Χημείας στο Τμήμα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΠΑΚ, τον Κυριάκο Προκόπη, 41 χρόνων, ιδιοκτήτη εταιρείας, τον Γιώργο Ζωδιάτη, 60 χρόνων, ανώτερο λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου, και την Εύη Δρουσιώτη, 61 χρόνων, ανώτερη διοικητικό λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι των υπόπτων κατά την χθεσινή δικάσιμο δεν έφεραν ένσταση ως προς τον χρόνο περαιτέρω κράτησής τους, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ροζίτας Παυλίδου και του Κώστα Κώστα ζήτησαν από το Δικαστήριο, όπως οι πελάτες τους λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τύχουν της δέουσας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι ύποπτοι συνδέονται με τα 23 ερευνητικά προγράμματα που είναι υπό εξέταση του ΤΕΠΑΚ της περιόδου 2008 -2015 συνολικού ύψους €5 εκατ. από τα οποία τα 20 χειρίστηκε διοικητικά ως ελέγχων λειτουργός έρευνας η Ροζίτα Παυλίδου, πρώην λειτουργός του ΤΕΠΑΚ.

Επιπλέον εκτός από τα προγράμματα αυτά, οι ύποπτοι φέρεται να έχουν σχέση και με τρία ερευνητικά προγράμματα, AKTH ENPIRAOP-MED PREMARPOL, που υλοποιήθηκαν από το ΤΕΠΑΚ ως ανάδοχο φορέα και το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου ως συνεργαζόμενο φορέα. Παράλληλα, η Αστυνομία εξασφάλισε νέες μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι ύποπτοι συνδέονται και σε δυο άλλα ερευνητικά προγράμματα, τα ΑΛΓΕΑ και Today & Tomorrow, που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έλεγχος σε λογαριασμούς

Στο μεταξύ, στα πλαίσια συμπλήρωσης των εξετάσεων ώστε η υπόθεση να καταχωρηθεί για εκδίκαση ενώπιον Δικαστηρίου έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 82 καταθέσεις.

Επιπλέον στην προσπάθεια περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης γίνονται έλεγχοι από την ΜΟΚΑΣ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων, μελών των οικογενειών τους ή στενών συγγενικών τους προσώπων. Επίσης, στο μικροσκόπιο των ανακριτών τέθηκαν και όλες οι πληρωμές που έγιναν τόσο από το ΤΕΠΑΚ όσο και από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σχέση με τα υπό εξέταση ερευνητικά προγράμματα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X