ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεμιστοκλέους: Η αντίδραση μετά την καταδίκη

Έτοιμος για έφεση ο πρώην βουλευτής

Επιβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι ποινές στον πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους, καθώς κρίθηκε ένοχος για τροχαίες παραβάσεις. Με ανακοίνωση τους οι δικηγόροι του πρώην βουλευτή ενημέρωσαν για τις κατηγορίες που κρίθηκε ένοχος αλλά και για το γεγονός ότι επιφυλάσσει το δικαίωμα του για έφεση.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

 

Σήμερα με την ανακοίνωση της ποινής ολοκληρώθηκε πρωτόδικα η διαδικασία δίωξης του πρώην Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
Μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία που άρχισε τον Ιανουάριο του 2016 με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα προς το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πελάτη μας κι αφού ο πελάτης μας δεν προέβαλε καμία ένσταση η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προς εκδίκαση.


Είναι σημαντικό να λεχθεί ότι η αίτηση άρσης της ασυλίας έγινε για 6 συνολικά τροχαίες παραβάσεις και ο κ. Θεμιστοκλέους κατηγορήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για 8 κατηγορίες.


Στη συνέχεια το Δικαστήριο απάλλαξε ή και αθώωσε τον πελάτη μας στις 5 από τις 8 κατηγορίες.


Από τις 5 κατηγορίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας που αντιμετώπιζε ο πελάτης μας καταδικάστηκε σε 2 και απαλλάχτηκε ή και αθωώθηκε στις άλλες 3.


Επιπρόσθετα κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση σήματος τροχαίας, δηλαδή για την παραβίαση άσπρης συνεχούς γραμμής.
Σήμερα το Δικαστήριο επέβαλε την ποινή. Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι απόλυτα σεβαστή.


Από την αρχή αυτής της υπόθεσης θέση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους ήταν ότι ήθελε να δικαστεί όπως ακριβώς και όλοι οι άλλοι πολίτες, πράγμα που έγινε.


Και όπως όλοι οι πολίτες που βρίσκονται ένοχοι για τροχαίες παραβάσεις ή άλλα αδικήματα κέκτηνται του δικαιώματος για έφεση, έτσι και ο κ. Θεμιστοκλέους επιφυλάσσει το αυτό δικαίωμα και για τον εαυτόν του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X