ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θαλάσσια ταξί στην Λεμεσό;

Ετοιμάζεται μελέτη για το μεγαλεπήβολο σχέδιο

Στην διαδικασία της λήψης προσφορών βρίσκεται ο Δήμος Λεμεσού, για την εκπόνηση μελέτης, σχετικά με την βιωσιμότητα της ιδέας για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με την χρήση των θαλάσσιων ταξί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, το σχέδιο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος από το οποίο και χρηματοδοτείται. Μάλιστα, ο Δήμος, σε συνεργασία και με άλλες πόλεις της Μεσογείου, όπως η Τεργέστη και η Βαλένθια, προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης, δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης με τα συνεπακόλουθα κυκλοφοριακά και όχι μόνον προβλήματα.

Η λύση των θαλάσσιων ταξί, πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης, αναμένεται ότι θα βοηθήσει πολύ την Λεμεσό, η οποία έχει ένα παραλιακό μέτωπο, μήκους άνω των 20 χιλιομέτρων. Όπως είπε, τα θαλάσσια ταξί θα διακινούν τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες, κατά μήκος αυτού του μετώπου, ενώ πιθανόν να συνδυάζουν την διακίνηση και με μια περιήγηση στα αξιοθέατα.

Η εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ανέφερε ο Δήμαρχος, θα καταδείξει κατά πόσον αυτή η ιδέα είναι υλοποιήσιμη, δεδομένων των υποδομών στα λιμάνια, στις Μαρίνες και στις αποβάθρες ή αν θα χρειαστούν επιπλέον έργα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι παρόμοιες λύσεις εφαρμόζονται και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στις Κάννες, καθώς και σε άλλες πόλεις. Σε κάποιες πόλεις, ωστόσο, τα θαλάσσια ταξί εφαρμόζονται ολόχρονα, ενώ σε κάποιες άλλες, μόνο το καλοκαίρι. Αυτά και διάφορα άλλα θέματα, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν, όταν θα υπάρχουν τα αποτελέσματα της μελέτης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X