ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του ρεύματος εάν δεν...»

Προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού και συνεχιστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, προειδοποίησε ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου.

Σε συνάντηση που είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων του τομέα και μείωσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε επίσης Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία - Στο κελί για οκτώ μέρες ο 28χρονος

Ο ΣΑΕΚ ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στο υφιστάμενο σχέδιο προώθησης των έργων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με τελική κατάληξη την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού (ΑΑΗ) αλλά και καθυστερήσεις στις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές στρεβλώσεις και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα σε ιδιωτικό ολιγοπώλιο.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού αφού ήδη έχει ειπωθεί δημόσια και επανειλημμένα από το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και τη ΡΑΕΚ ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα λειτουργήσει η αγορά ηλεκτρισμού, όμως δεν θα ανοίξει στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι ο ΣΑΕΚ έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Ενέργειας να ανοίξει άμεσα νέο ξεχωριστό σχέδιο για την αιολική ενέργεια της τάξης των 60MW με τη μέθοδο του μειοδοτικού διαγωνισμού, με υψηλό ποσό εγγυητικής πιστής εκτέλεσης των έργων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων βάσει των στόχων του 2020.

Την ίδια ώρα επανέλαβε την εισήγησή του για δημιουργία Υφυπουργείου ΑΠΕ και Κλιματικής Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X