ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα αργήσει αλλά θα υποχωρήσει εντός της ημέρας η ομίχλη

Δείτε τι λέει Λειτουργός της Μετεωρολογικής

Θα αργήσει, αλλά θα υποχωρήσει εντός της μέρας το φαινόμενο της πυκνής ομίχλη, που επικρατεί σήμερα σε όλες τις επαρχίες, τόσο στις αστικές περιοχές, όσο και κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Λάρνακας, Λάρνακας – Αμμοχώστου, Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού - Πάφου, σύμφωνα με τη Λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Στεφανία Λοΐζου, η οποία δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ακραίο φαινόμενο.

Όπως είπε η κ. Λοΐζου σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού ακόμα υπάρχει ομίχλη, εξηγώντας ότι οι άνεμοι σήμερα θα είναι εξασθενημένοι, κάτι που δεν βοηθά στη γρηγορότερη διάλυσή της.

Πρόσθεσε πως το φαινόμενο αυτό ήταν εντονότερο στην Επαρχία Λεμεσού και Πάφου, ενώ σημείωσε ότι «στο εσωτερικό θα αργήσει να υποχωρήσει, όμως θα υποχωρήσει εντός της ημέρας».

«Δεν είναι κάτι ακραίο, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χειμώνα, όταν στην περιοχή μας επικρατούν ψηλές πιέσεις, όταν έχουμε ανέφελο ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας και όταν έχουμε επίσης ασθενές πεδίο ανέμων κάτι που έχουμε αυτές τις ημέρες», είπε.

Επίσης, σημείωσε το γεγονός ότι υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, επομένως, όπως είπε, «αυτές είναι οι ευνοϊκές συνθήκες για να έχουμε το φαινόμενο της ομίχλης».

Ανέφερε ακόμα ότι το φαινόμενο ξεκίνησε σχετικά νωρίς το βράδυ, για να σημειώσει ότι « μόνος τρόπος για να διαλυθεί είναι μέσω της ακτινοβολίας του ήλιου».

«Μέχρι να θερμανθεί αρκετά η ατμόσφαιρα και να έχει τη δυνατότητα να εξατμίσει όλη αυτή την υγρασία, παίρνει περισσότερο χρόνο, στο εσωτερικό κυρίως, να διαλυθεί αυτό το φαινόμενο», ανέφερε η κ. Λοΐζου.

Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Επιπλέον, ανέφερε ότι στην ατμόσφαιρα υπάρχει σκόνη, η οποία θα εξακολουθήσει να υπάρχει μέχρι την Πέμπτη, για να σημειώσει πως και αυτό υποβοηθά και στη δημιουργία της ομίχλης.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο τους όχημα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση